Hemma
MODO
MODO
Borta
Skellefteå
SKE

MODO besegrade serieledande Skellefteå

6 mars 2019 21:32
Junior

Skellefteå har varit starka i J18 Allsvenskan Norra men under onsdagen visade MODO Hockey att man har ett starkt lag när man på hemmaplan besegrade serieledarna med 3-1. MODO Hockeys målskyttar i matchen var Vilgot Dahlén, Wictor Åhström och Ernst Axel Boberg.


Serieledande Skellefteå AIK kom på besök i Fjällräven Center för toppmötet i J18 Allsvenskan Norra. Skellefteå var åtta poäng före serietvåan MODO inför matchen och det var också Skellefteå som skulle få den bästa starten.

4:10 in i perioden så gjorde gästerna 0-1 efter att man brutit MODO Hockeys uppspelsförsök och kommit tre mot ett, där man snyggt spelade runt pucken innan Ludvig Warg satte pucken bakom Marcus Nygren i MODO Hockeys mål.

Men kvitteringen kom nästan omedelbart, det hann bara gå 49 sekunder innan hemmalaget gjorde 1-1. Simon Andersson spelade fram Kevin Arvidsson och på Arvidssons skott så höll sig Vilgot Dahlén framme och skickade in returen från nära håll.

Efter kvitteringen handlade stora delar av perioden om att MODO Hockey fick spela box play. Skellefteå hade tre raka power play, bland annat fick man chansen i spel fem mot tre i knappa minuten, men MODO Hockey stod emot och såg till att det var lika på ett efter 20 spelade minuter.

MODO ryckte i andra och höll undan

Den andra perioden skulle bli där MODO Hockey lade grunden för segern. 4:50 in så hade MODO spelet i offensiv zon men Skellefteå återerövrade pucken. Men när man tog en farlig väg framför eget mål höll sig Wictor Åhström framme och stal pucken och kunde sedan stöta in 2-1 för hemmalaget.

MODO hade mycket av spelet i det läget och skapade en del farliga chanser men även Skellefteå hade bud på mål, men Marcus Nygren i MODO Hockeys mål kunde hålla nätet rent från påhälsning.

13 minuter in i andra perioden spelade MODO upp efter högerkanten för att skapa ett läge, men tappade pucken i offensiv zon. Men precis som på MODO Hockeys andra mål så kunde hemmalaget återvinna pucken efter slarv från Skellefteåspelare och Ernst Axel Boberg tog sig in i slottet och med ett välplacerat skott hittade han första krysset för 3-1.

De två målen skulle visa sig avgörande. Under resten av den andra perioden gjordes inga fler mål och i den tredje perioden var det ett jagande Skellefteå mot ett starkt MODO. Perioden var full av utvisningar och med tio minuter spelade drabbades Skellefteå av en femminutersutvisning, efter en tackling vid MODO Hockeys bås.

MODO Hockey kunde relativt enkelt hålla undan till seger med 3-1, en imponerande insats där man var bättre än serieledarna. Med segern blev det också definitivt klart att MODO Hockey lägger beslag på en av de fyra topplatserna i J18 Allsvenskan Norra och får med det en kortare väg i slutspelet.