Hemma
MODO
MODO
Borta
Brynäs
BIF

Björn Edlund inför första kvartsfinalen mot Brynäs

13 februari 2019 10:16
Dam

I kväll drar äntligen jakten på SM-guldet igång för MODO Hockeys damer och man ställs mot Brynäs IF i kvartsfinalen. "Det finns en rivalitet mellan föreningarna om man går tillbaka ett par år och den kommer definitivt märkas när vi kliver in i slutspelet", säger Björn Edlund inför kvartsfinal ett.


Det har varit tighta och spännande matcher när MODO Hockey och Brynäs IF ställts mot varandra under säsongen. Nu är det dags för första kvartsfinalen där lagen ställs mot varandra igen.

– Brynäs har vuxit under säsongen. De har haft skador och fått jobbat intensivt med en mindre grupp. Sen har det kommit tillbaka spelare som har gjort att de blivit starkare och växit ju längre säsongen har gått, säger Björn Edlund.

Björn Edlund tror inte att kvartsfinalen blir ett undantag och förväntas sig minst lika tuffa och tighta matcher.

– Det har varit tighta matcher under hela säsongen och jag tror att de likt som oss kommer lyfta sig några procent när det blir vinna eller försvinna mentalitet. Jag förväntar mig en extremt intensiv och tuff match. Ingen kommer vika ned sig och det kommer vara sextio minuter med stenhårt jobb, räcker inte det får man bara fylla på och gå ut och köra igen, säger han.

Trots att alla lag börjar om på ruta ett närdet är dags för slutspel, så menar huvudränaren att det finns mycket att ta med sig från tidigare möten under säsongen.

– Man kan ta med sig en hel del egentligen. Det är inget av lagen som kommer göra några drastiskta taktiska förändringar. Vi har känt på varandra under fyra möten men alla lag kommer ha detaljer som ska finslipas då man vill minimera misstagen. Men vi känner Brynäs väl efter de här första fyra matcherna och vi kan gå ut väl förberedda.

Förstärkning inför slutspelet

Lagom till SM-slutspelet har MODO Hockey även förstärkt sin trupp då Lore Baudrit och Betty Jouanny anslutit från Björklöven.

– Att vi får in Lore och Betty gör att vi får både en bredare och starkare trupp inför slutspelet, säger han.

Till MODO Channel