Hemma
Brynäs
BIF
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför lördagens andra kvartsfinal

15 februari 2019 15:50
Björn Edlund under kvartsfinal ett
Dam

MODO Hockey leder med 1-0 i matcher i kvartsfinalserien mot Brynäs IF i SM-slutspelet när det nu väntar två raka bortamatcher i helgen. "Vi svarade för en bra första kvartsfinal och en bra start på slutspelet. Men det betyder ingenting nu då vi måste ta det match för match", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare inför lördagens andra kvartsfinal.


MODO Hockey besegrade Brynär IF i onsdagens första kvartsfinal. Gästerna tog ledningen i matchen men efter 0-1 i den första perioden svarade MODO för fyra raka mål i den andra perioden och vann matchen med 4-1. Målskyttar i matchen blev Michela Cava (2), Maja Grundström och Laura Lerchova.

– Trots att vi ligger i underläge efter den första perioden hade vi tillit till spelet och kände att vi ändå var det spelförande laget. Inför andra pratade vi om precis det och att vara lite hetare och då kom även utdelningen, kommenterar Björn Edlund och fortsätter:

– Den tredje perioden var även bra men där spelade vi inte med samma desperation och det var kanske naturligt då vi hade ledningen. Vi avslutade på ett stabilt sätt och släppte inte till något för en bra avslutning av matchen.

Kvartsfinal två och tre på bortais

Nu väntar två raka matcher på bortais när lördag och söndag är speldagar för kvartsfinal två respetive tre i Gävle. Matchserien avgörs i bäst av fem matcher där MODO nu har 1-0 i serien.

– Vi kommer naturligtvis att ta med oss positiva saker från den senaste matchen, men ingen vinner matcher på historien. Tidigare resultat är glömda och nu är det tillbaka till ruta ett och fullt fokus på den andra matchen. Där ska vi vara disciplinerade defensivt och sedan ta vara på chanserna som dyker upp offensivt.

Läget i MODO Hockey

Julia Vestin följer med laget som reser till Gävle på lördag morgon där inga förändringar i övrigt väntas i jämförelse med den första kvartsfinalen.

Till MODO Channel