Hemma
Brynäs
BIF
Borta
MODO
MODO

Anton Söderqvist inför tredje kvartsfinalen mot Brynäs IF

16 februari 2019 21:42
Dam

Under lördagen tog MODO Hockeys damer ett rejält grepp om kvartsfinalserien när man utökade sin ledning till 2-0. Nu väntar tredje och eventuellt det sista mötet mot Brynäs."Det känns bra att redan ha möjligheten att avgöra kvartsfinalen. Men det är ingenting som vi kommer lägga huvudfokus på. Fokus ligger på prestationen, vi vet att vid en hundraprocentig prestation så vinner vi matchen, säger assisterande tränare Anton Söderqvist.


Under söndagen spelas det tredje mötet mellan MODO Hockey och Brynäs IF i kvartsfinalsserien. MODO har vunnit bägge de tidigare mötena och sitter verkligen i förarsätet när det handlar om en plats i semifinalen.

– Vi har en riktigt bra känsla i gruppen just nu där vi i båda matcherna har lyckats genomföra vår matchplan, som vi på förhand har kommit överrens om, säger Anton Söderqvist.

Det har blivit två stabila segrar för MODO där första mötet slutade 4-1 på hemmaplan, och det andra mötet 3-7 på bortaplan. Tränare Söderqvist menar att det är mycket som har stämt för laget ute på isen.

– Jag tycker att vi har varit väldigt effektiva i vårt anfallsspel, och samtidigt har vi varit väldigt stabila i defensiven. Pucken har flyttats snabbt, och vi har utnyttjat varanda på ett bra sätt. Kommunikationen och snacket har funkat bra, vilket också är något som vi pratat om inför matchserien, säger han.

Men även om det har blivit två komfortabla segrar, så höjer Söderqvist ett varnande finger inför söndagen. Då han inte tror att Brynäs kommer lägga sig ned bara för att uppförsbacken är tung.

– Det gäller att vi ser upp för Brynäs kontringsspel. De är snabba i sina omställningar från försvar till anfall, vilket vi fick se prov på i andra kvartsfinalen, säger Söderqvist och fortsätter:

– Något som kommer vara väldigt viktigt är att vi fortsätter att spela vårt spel och som vi pratat om tidigare, fortsätta flytta pucken snabbt och kommunicera bra ute på banan.

Eftersnack efter andra kvartsfinalen

Efter segern i andra kvartsfinalen direktsände MODO Channel Premium med intervjuer samt analyser med spelare och tränare. Hör vad de hade att säga om matchen, men också inför söndagens möte mellan lagen.

Till MODO Channel