Hemma
Linköping
LHC
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför returerna i semifinalserien

1 mars 2019 10:51
Dam

MODO Hockey åkte på förlust i den första semifinalen mot Linköping HC. Nu väntar returen under lördagen och söndagen där man ska försöka vända på matchserien. "Det finns en enorm revanschlust. Det var bra energi och det fanns en glöd hos spelarna, som har kommit ur plumpen. Det är en vägbula framåt och vi ska ta oss förbi den" säger huvudtränare Björn Edlund.


Semifinalen mot Linköping HC inleddes inte på det sättet som man hoppats på. Första matchen slutade 3-1 på hemmaplan och nu väntar match två och tre i Linköping under helgen.

– Det var en ganska rättvis förlust. Vi var bleka och extremt besvikna efter matchen. Vi hade en bra insats i kvartsfinalsserien och det blev lite avslappnat nu i första semifinalen där LHC fick trumma på, säger Björn Edlund och fortsätter:

– På ett sätt vill jag tro att det var rätt nyttigt att vi fick den här plumpen, att vi får den nu och inte senare i semifinalserien. Nu kan vi ta lärdom av det här och gå igenom varför det såg ut som det gjorde. Jag tror defintivt att vi kommer komma ut med betydligt bättre energi och bygga vidare på det så att vi kommer ut ännu starkare än vi var innan.

Revanschlystnaden är stor

Förlusten mot LHC blev den första så här långt i slutspelet och revanschlystnaden är stor i laget inför helgen.

– Det känns redan nu att gruppen vill ha revansch. Vi har pratat om att gå ut mycket hårdare och betydligt starkare. Insatsen vi gjorde i helgen är en av de blekaste i år. Så vi är extremt sugna på att resa ner dit. Vi trivs bra i Linköping och den här gruppen gillar att åka på road trips, säger Edlund.

Trots plumpen i det första mötet, så menar tränare Björn Edlund att det finns bra saker att ta med sig från matchen den.

– Vi kan framförallt ta med oss desperationen som pvi fick ut de sista tio minuterna av matchen. Vi fick med oss en balja, och vi var nära på att göra ett mål till, men deras målvakt gjorde en bra räddning, säger Edlund och fortsätter:

– När vi gjorde vårt första mål släppte det och vi blev mer desperata. Vi högg och slog i närkamper, vek inte de oss, och vi vann returerna där vi var först på lösa puckar. Just den biten från när vi växlade upp kan vi ta med oss. Man måste ha den där desperationen i ett slutspel. Vi var helt enkelt för rädda att förlora över femtio minuter och vi måste vilja vinna, avslutar Edlund.

Till MODO Channel