Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför första matchen i slutspelserien

11 mars 2019 13:27
Herr

Slutspelserien är äntligen här och för MODO Hockeys herrar innebär det en resa söderut, där man ställs mot Karlskoga i den fösta omgången. "Nu ska vi skörda det som vi har ägnat hela säsongen till att bygga upp", säger huvudtränare Björn Hellkvist.


En lång grundserie har kommit till sin ända och nu väntar fem viktiga matcher i slutspelserien, som avgör huruvida säsongen fortsätter eller inte. Under tisdagen spelas första omgången och man ställs emot BIK Karlskoga på bortaplan.

– Det har varit tre målsnåla matcher, och sen hade vi lite mer islossning och bättre utdelning här på hemmaplan. Men i det så låg också att vi hade ett avsevärt mycket bättre passningspel. Så jag tror att vi måste försöka lägga oss på den nivån, säger Björn Hellkvist inför matchen.

Laget har hunnit med två träningar sedan fredagens match mot Västerås, och fokus har legat på offensiven.

– Vi har tränat mycket på individuella moment samt anfallsspel och offensiven. Jag tycket att defensiven sitter så bra som den ska göra. Nu handlar det om att våga spela och testa saker, säger Hellkvist.

Passningskvalitén blir nyckeln

Björn Hellkvist menar att mycket oväntat kan hända i ett slutspel, och att det skiljer sig ganska mycket från grundserien. Men man kan ändå hämta mycket från tidigare möten lagen mellan.

– Den grundläggande scoutingen kvartstår ganska mycket. Sen händer konstiga saker i slutspelet. Det gäller att hantera situationerna som dyker upp, för de kan man inte veta på förhand. Det gäller att vara inställd på att de kan hända saker, säger han.

Vad som blir nyckeln under tisdagen, det har huvudtränaren koll på.

– Vårt passningspel blir nyckeln. Att vi har en bra hög fart på våra skridskor det vet jag, för det kommer vi i stort sett alltid ha i våra spelvändningar och i vår backcheck. Men vi måste addera till en bra passningskvalité, vilket vi också sett att vi kan hantera här på slutet.

Till MODO Channel

Nästa hemmamatch

Matcherna duggar tätt i slutspelserien och MODO Hockeys nästa hemmamatch spelas på torsdag. Då tar man emot gästande Karlskrona HK.

Kom och stötta laget i jakten på viktiga segrar. Biljett till matchen hittar du på MODO.ebiljett.nu