Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
MoDo
MoDo

Emil Svelander inför returen mot Skellefteå

29 mars 2019 13:40
Junior

MODO Hockeys J18 fick en tuff start på kvartsfinalen där det blev förlust med 2-6 på hemmaplan. Nu väntar returen på bortaplan under lördagen. "Det är samma sits som i åttondelsfinalen och vi har gjort den den här vändningen tidigare. Nu ska vi upp och ge Skellefteå en riktig match", säger Emil Svelander huvudtränare i J18.


Under torsdagen spelades första kvartsfinalen mellan MODO Hockeys och Skellefteå AIK. För MODO Hockey blev det en tråkig kväll där gästerna från norr togg kommandot i matchserien i och med slutreslutatet 2-6.

– Vi mötte ett riktigt bra Skellefteå. Det var ingen nyhet för oss utan det visste vi om sedan innan, säger Emil Svelander och fortsätter:

– De är förstärkta från laget som de haft under serien, så nu är det betydligt tyngre. De vann serien både innan och efter jul. Då krävs det att vi kommer upp i maxprestation för att vinna och det gjorde vi inte.

Huvudtränaren säger att det var lite för många misstag, samtidigt som motståndarna inte bjöd på något. I returen menar han att det nyckeln för att vända matchserien.

– Vi visste om hur de spelade innan och jag tycker inte det är där som det brister. Vi gör de taktiska saker som vi pratat om, men det blev lite för många misstag som kostade oss dyrt.

– Nu måste vi vara konsekventa och göra rätt saker byte efter byte. Eftersom att vi möter ett lag som inte gör några misstag, så kan vi inte heller bjuda på någonting.

Med torsdagens match nära i minnet är det ett revanschsuget lag som reser upp till Skellefteå.

– Det är aldrig kul att förlora på hemmaplan så vi är väldigt revanschsugna, avslutar Svelander.