Hemma
Luleå
LHF
Borta
MODO
MODO

Micke Sundell inför lördagens retur mot Luleå

22 mars 2019 15:25
MODO Channel

Under lördagen väntar returen i åttondelsfinalen av SM-slutspelet för J20. MODO Hockey vann första matchen mot Luleå HF med klara 6-0 och man är väl förberedd inför match två. "Det såg bra ut. Jag tycker att det fanns kamp, tävling och sen var det lite små fult. Precis om det ska vara. Vi känner oss redo", säger Micke Sundell efter fredagens träning.


MODO Hockey kommer från en stabil seger i den första åttondelsfinalen mot Luleå HF. Slutresultat faställdes vid hela 6-0 efter att man dragit iväg ordentligt i den tredje perioden.

– Jag tycker att vi spelade ett bra försvarsspel och släppte inte till så mycket bra målchanser. När vi väl släppte till så var vår målvakt Lucas Jägbring, väldigt bra med och gav oss chansen att gå i från målmässigt, säger huvudtränare Micke Sundell och fortsätter:

– Men det var definitivt ingen 6-0 match. Det var en jämn match och den ha kunnat tippa åt vilket håll som helst. Vi fick göra viktiga 1-0 och 2-0 och det präglade ju matchen senare.

En seger som givetvis gav gott självförtroende. Men trots en klar seger i den första matchen så gäller det att inte sväva iväg. Förra året var laget i samma sits, men då hade man svårt att få Luleå på fall på bortaplan.

– Jag vinner såklart hellre med 6-0 än att tvärtom. Men vi har varit med om samma procedur förra året. Vi vann stort hemma och sen åkte upp och lyckades bara göra ett mål i bägge matcherna. Så vi är fullt medvetna om att det är en ny match och det kommer vara krig, säger Sundell.

Att ha erfarenheten från förra året tror han kan vara en fördel i år.

– Många av de som var med i den matchserien hade siktat på att gå längre, så jag hoppas att det finns en revanschlystnad. Men sen måste vi lära oss att i slutspel så finns det inga "nästan täcka skott" eller "nästan boxa ut motståndaren". Allt måste göras till hundra procent för man kan inte ångra någonting dagen efter, säger han.

Matchbilden, den tror tränaren kommer vara ganska lik onsdagens möte.

– Det kommer vara tätt och tight imorgon med mycket kamp, en ganska liknande matchbild som här. Det gäller att vår målvakt spelar bättre än deras målvakt och att våra poängspelare spelar bättre än deras poängspelare. Sen blir det viktigt att vinna kamperna framför målen, avslutar Sundell.

Till MODO Channel