Hemma
Timrå
TIK
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför derbyt mot Timrå

1 oktober 2019 14:10
Herr

MODO Hockey reser söderut på onsdag för match i NHK Arena och det första mötet mot Timrå IK säsongen 2019/2020. "Jag vill se aktiviteten från den senaste matchen och att vi vågar spela en intensiv ishockey utan att göra det med huvudet under armen. Det kommer även bli en viktig del hur vi på bänken matchar laget", kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


MODO Hockey kommer senast från en övertygande seger på hemmaplan när Karlskrona HK besegrades med 5-1 på måndag kväll i Fjällrävern Center. Henrik Björklund och Patrik Karlkvist svarade för två mål var innan Mattias Norlinder pricksköt in MODO:s femte mål i matchen och sitt tredje för säsongen.

– Det är första gången jag sett det trycket i spelet som jag vill se från laget. Vi tryckte upp tempot i matchen och vi klarade av att göra det, vilket det var glädjande att vi kunde. Jag har sett tendenser av det under försäsongen, men nu var det första gången det hände under seriespel, kommenterar Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Av nämnda anledningar hade vi en genomgång av boxplay efter matchen mot Södertälje och det var en gigantiskt skillnad i jämförelse mellan matcherna. Nu hade vi den aktivitet som vi vill ha i spelformen.

"Hoppas det blir en bra och utvecklande match"

Timrå IK har startat säsongen i HockeyAllsvenskan på ett övertygande sätt och kommer till det första derbyt med 13/15 inspelade poäng och utan förlust. Det senaste mötet för Timrå var mot Karlskoga på bortaplan där Timrå åkte hem med två poäng efter seger på straffläggning.

– Det är klart att det kommer bli mykcet folk och drag. Det är roligare och man taggar till, även jag som gammal surgubbe-tränare tycker att det är väldigt kul. Jag har både stora och höga förväntningar på att det ska bli en bra och utvecklande match för våra spelare.

Läget i MODO Hockey

Samtliga spelare i träning och tillgängliga för match. Laget mot Timrå IK tas ut på matchdagen.

Till MODO Channel

Två bortamatcher väntar - Hemmamatch 9/10

Nu väntar två raka bortamatcher för MODO Hockey som på onsdag kväll möter Timrå IK på bortaplan innan fredag kväll spenderas i Västerås. Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 9 oktober när Almtuna kommer till Fjällräven Center för nedsläpp 19:00. Biljetter till den matchen förköper du hos våra biljettombud samt på modo.ebiljett.nu.