Hemma
MODO
MODO
Borta
Tingsryd
TAIF

Björn Hellkvist inför fredagens hemmamatch

28 november 2019 15:35
Herr

MODO Hockey laddar för hemmamatch på fredag kväll där motståndet är Tingsryds AIF och nedsläpp sker 19:00. "Vi har tränat grundspel och positioner så att vi kan komma rätt in i anfallszon. Vi ser fram emot matchen på hemmaplan", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust på bortaplan mot Almtuna i tisdagens bortamatch. Två mål från hemmalaget i den första perioden skulle stå sig matchen ut där 2-0 således blev slutresultatet.

– Vårt grundspel fallerade å det grövsta där vi hade fel positioner, inte var nog aggressiva och inte klarade av den fysiska delen av spelet, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Jag har full respekt för att Almtuna gör en bra match och det är på intet sätt så att vi alltid ska vinna över dem, per automatik. Men vår insats senast var under all kritik och det var den största "breakdown" vi sett den här säsongen. Nu gäller det att träna tillbaka på grunderna där vi självklart även tittat på matchen i efterhand.

"Vi ska hitta tillbaka till det som är MODO"

MODO Hockey ställs nu mot Tingsryds AIF i fredagens hemmamatch som tillhör omgång 25 av HockeyAllsvenskan 2019/2020. I säsongens första möte vann MODO på bortaplan med 0-4 efter att Linus Lundin hållit nollan i matchen och OScar Hedman firat 600 matcher i MODO Hockey. Tingsryd kommer senast från seger över Mora med 5-3 på hemmaplan och har sjunde plats i tabellen för tillfället med 35 inspelade poäng.

– I vår strävan efter att hitta vår egen identitet, vilket egentligen varit nu under de senaste 5-6 matcherna, gäller det att hitta tillbaka till det som är och ska vara MODO. Det är det vi letar efter i matchen i första hand, vår grunder. Vi har givetvis scoutat Tingsryd för styrkor och svagheter, men grunden ligger i vår egen identitet med tryggheten i hårt jobb och att vara starka i positionsspelet, avslutar Hellkvist.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Kim Rosdahl är borta från spel den närmsta tiden men har testat på is och varit med under vissa träningsmoment. Anton Karlström är tillbaka efter utlåning och tillgänglig för matchen.

Hockeyfredag med AW och Efterfest

Hockeyfredag väntar i Fjällräven Center vilket betyder After Work och Efterfest på Örnsköldsviks största mötesplats. Arenan öppnar 16:00 och direkt efter slutsignalen fortsätter festligheterna med Fans Corner och Efterfest med livemusik i entréhallen - Förköp dina biljetter till matchen hos våra ombud eller på modo.ebiljett.nu.