Hemma
SDE
SDE
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför bortaturnén på fyra matcher

25 oktober 2019 11:00
Dam

MODO Hockey spelar fyra raka bortamatcher i SDHL de kommande fem dagarna. Inför avresan för kvällens första match mot SDE träffade MODO Channel huvudtränare Björn Edlund för att kolla av förutsättningarna inför kommande utmaningar.


MODO Hockey kommer från en spelledig vecka där de senaste matcherna på hemmaplan tyvärr slutade med två förluster. Efter nio spelade matcher har MODO Hockey samlat in nio poäng för en åttonde plats i tabellen. Nu väntar en mastig bortaturné för laget med fyra bortamatcher under de fem närmaste dagarna.

Matchandet inleds ikväll med möte mot SDE för att sedan följas upp med bortamatch mot AIK på lördag. En spelledig dag väntar söndag innan måndag innebär match mot Göteborg på bortais innan matchandet avslutas med mötet mot HV71 på tisdag.

– Vi har inte förberett oss på något annorlunda sätt utan har rullat på som vanligt. Vi lever i nuet och tar match för match med en paus på söndagen. Det kommer att bli fantastiskt kul att åka iväg med laget då det inte är så ofta man kan vara borta i så här lång sammanhållen tid, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.

"Vi har en hel del vägbulor"

Skadeproblemen fortsätter för MODO Hockey där en olycklig situation på träning innebar att backen Sofia Engström skadade sig rejält och missar minst den kommande månadens spel.

– Vi ska inte klaga men vi har en hel del vägbulor som vi stött på den senaste tiden. Vi har gjort om i laget så det ska bli spännande att se var vi står den kommande tiden. Vi tappar en back som haft mycket istid men vi har unga spelare som har gjort det bra. Vi kommer att sakna "Fia" men det gäller att alla steppar upp ordentligt och det krävs att alla höjer sig några procent, avslutar Edlund.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Sofia Engström skadade sig på träning och kommer att missa en lång tid framöver, den första prognosen säger 4-8 veckor. Erica Reider är tillbaka i träning vilket även Amanda Ahlm är, men ingen är aktuell för kommande matcher.

Spelschema MODO Hockey i SDHL 2019/2020