Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför helgens bortamatcher

21 november 2019 13:30
Dam

MODO Hockey laddar för bortamatcher i helgen där laget reser söderut för möte mot Djurgården på fredag innan Linköping står för motståndet på lördag. "Vi kommer att göra vissa justeringar i veckan rent träningsmässigt som vi hoppas ger effekt till kommande helg", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför matcherna.


MODO Hockey förlorade den senaste helgens två hemmamatcher när mötet mot Leksands IF på lördag slutade 2-4 innan slutresultatet i matchen mot Brynäs IF på söndag eftermiddag blev 1-5.

– Jag tycker att vi kom ut förvånandsvärt blekt mot Leksand efter bra energi på de avslutande träningarna. Men vi gör en bättre prestation i matchen mot Brynäs trots att förlusten i siffrorna blir större. Det kändes ändå som ett steg i rätt riktning och nu har vi vänt på fler stenar då jag inte tycker att vi blir utspelade. Vi har gjort mindre justeringar som jag hoppas kommer tippa över till vår fördel, kommenterar Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– Alla är prestationsmänniskor så det är klart att det kan sätta sig mentalt och fysiskt när man inte får resultaten med oss. Men nu tar vi ett nytt avstamp för att få ut maximalt på matcherna som väntar.

MODO Hockey reser nu söderut för två matcher i helgen. Fredag innebär möte mot Djurgården innan lördagen spenderas i Östergötland för matchen mot Linköping. Edlund har taktiken klar inför helgen.

– Vi måste köra och göra det i hela matchen, sen har vi pratat om att passningsspelet måste upp i både fart och kvalité. Som alltid gäller det även att vara noggranna över hela banan och minimera misstagen.

Läget i MODO Hockey

Erica Rieder och Amanda Ahlm var båda tillbaka i truppen senast och nu ser endast Laura Lerchova ut att missa helgens matcher. Sofia Engström reser med på bortaresan och är dag-för-dag med sin skada.

Till MODO Channel