Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför avslutande bortamatcherna

14 februari 2020 09:14
Dam

För MODO Hockey återstår nu endast två matcher av SDHL 2019/2020 när laget på fredag reser till Stockholm för att möta Djurgården innan lördagens avslutande möte sker mot Linköping på bortaplan. "Det känns riktigt bra i kroppen och det blir roligt att åka iväg igen efter en veckas uppehåll. Nu är vi samlade och redo", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.


MODO Hockey kommer senast från två raka segrar när laget besegrade både Brynäs IF (2-1) och Leksands IF (6-1) innan landslagsuppehållet i SDHL. Det är nu dags för de två sista matcherna i grundserien där en rafflande avslutning väntar.

– Säsongen har som vanligt gått väldigt fort och nu när vi är i slutet av seriespelet gäller det för oss att bara göra det bästa vi kan av situationen, kommenterar huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– Vi har varit i situationen med att det bara är segrar som räknas under en längre tid och blickar vi tillbaka nu senast så svarade vi för bra prestationer mot både Brynäs och Leksand. Där gjorde vi kanske säsongens bästa insats och vi har någonting där som vi ska bygga vidare på inför helgens matcher. Vi vet att Djurgården är bra och intensiva, tuffa och tunga. Men där har vi en bra insats att minnas från senaste mötet med dem där vi stängde ner och vann med 2-0.

"Vore fantastiskt roligt"

Förutsättningarna inför helgen är att MODO Hockey ligger sex poäng bakom Linköping som innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen. Lagen möts i den sista omgången på lördag där Linköping innan dess drabbar samman med Luleå/MSSK på hemmaplan fredag kväll.

– Förhoppningsvis får vi en riktigt spännande match mot Linköping, även om vi tar mötet mot Djurgården först och främst. Men skulle det nu bli så kommer vi att vara på tårna,

– Det fantastiska med sporten är att det är en ynnest att vara med om avgörande matcher där vi haft slutspelsmatcher under de 5-6 senaste omgångarna egentligen. Att få möjlighet att eventuellt spela en sista match av stor betydelse vore fantastiskt roligt.

Highlights och mycket annat i MODO Channel

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey saknar fortsatt Amanda Ahlm och Katia Clement Heydra som båda tvingas till fortsatt vila på grund av hjärnskakningar.