Hemma
MODO
MODO
Borta
HV71
HV71

Tung förlust efter stark insats i kvartsfinal ett

1 mars 2021 23:27
Dam

MODO Hockey stod för en fantastiskt stark insats hemma mot HV71 i den första kvartsfinalen men i förlängning så var det gästerna som fick in det avgörande målet till 3-4. Matchen var extremt välspelad och det var två starka målvakter som fick jobba för att hålla emot.


Dags för slutspel och den första kvartsfinalen mellan MODO Hockey och HV71 i Fjällräven Center under måndagskvällen. Matchen skulle bli en av säsongens mest välspelade och det var stor underhållning som de båda lagen bjöd på.

De inledande minuterna stod MODO Hockey lite på hälarna och det gjorde att HV71 kunde ta ledningen med 0-1 då Kennedy Marchment utnyttjade den chans hon fick från högerkanten. Men MODO Hockey tog tag i sakerna och bara fem sekunder efter att HV71 blivit fulltaliga så kunde Jaycee Magwood kvittera till 1-1 efter en fin individuell insats, där hon tog sig in framför mål och satte pucken mellan benen på Alba Gonzalo i HV71:s mål.

En av säsongens bästa perioder

I den andra perioden var det väldigt mycket MODO och man stod för en av säsongens bästa perioder. Hemmalaget vann skotten med 14-9 och man hade flera riktigt bra chanser att göra mål. Bland annat hade Lina Ljungblom en puck som strök precis utanför den bortre stolpen.

Lina Ljungblom, en av matchens bästa spelare, skulle dock till slut få göra mål. Fint framspelad av en annan gigant i matchen, Jaycee Magwood, så hittade Ljungblom bortre krysset och MODO hade därmed med sig ledningen efter 40 spelade minuter.

HV71 avgjorde i förlängningen

Den tredje perioden inleddes med att HV71 spelade betydligt bättre än tidigare och man kunde både kvittera och i mitten av perioden ta ledningen i matchen. Men MODO vek inte ned sig och en riktigt stark krigarinsats gjorde att Amanda Ahlm kunde sätta 3-3 med mindre än tre minuter kvar av ordinarie matchtid.

Matchen gick till förlängning och där hade MODO Hockey en jättechans där pucken dansade på mållinjen, men inte ville in i mål. I stället var det HV71 som efter ett längre tryck till slut kunde avgöra matchen, bakom en storspelande Klara Peslarova.

Nu väntar kvartsfinal två på onsdag på bortaplan i Jönköping och en eventuell tredje och avgörande kvartsfinal spelas även den i Jönköping på torsdag.