Riley Woods ny forward i MoDo Hockey
Publicerad: 2021-08-10
NYFÖRVÄRV
Han är 23 år och kommer från Regina i Saskatchewan, Kanada. Nu ska Riley Woods förstärka forwardsstyrkan i MoDo Hockey. Jag kommer att bidra med kreativitet och hårt arbete", säger han.

Sportchef Henrik Gradin har letat efter ytterligare en pusselbit till laget och nu har han hittat den i form av Riley Woods. Kanadensaren spelade den gångna säsongen för Colorado Eagles i AHL (11 poäng på 26 matcher blev det där) och Utah Grizzlies i ECHL (16 poäng på 14 matcher).

De båda klubbarna är kopplade till Colorado Avalanche i NHL, vilka Gradin ju har jobbat som scout för. Han har därför mycket bra input när det gäller Riley Woods.

– Vi har haft honom på radarna ända sedan i april. Han funderade på spel i Nordamerika först men nu har han bestämt sig för att komma hit och vi är väldigt glada över det, säger Gradin och fortsätter:

– Det är en otroligt spelskicklig forward som gör spelarna i sin omgivning bättre. Han har en bra blick för spelet och är ett hot så fort han kommer in i offensiv zon.

Riley Woods själv längtar efter flytten till Örnsköldsvik.

– Jag började spela ishockey vid fyra års ålder och har älskat det ända sedan dess. I år tog mig ishockeyn till Sverige och jag ser väldigt mycket fram emot att komma igång med MoDo. Det kommer att bli en upplevelse.

Vad ska du bidra med?

– Jag kommer att bidra med kreativitet och hårt arbete. Jag tycker att mina främsta egenskaper är mitt "hockey-IQ" och att jag ser isen på ett bra sätt. Jag är också en bra tvåvägsspelare som är duktig på att försvara i den defensiva zonen.

Det här blir första gången som Riley Woods spelar utanför de nordamerikanska gränserna. Han tror att den europeiska stilen, med en större rink, kommer att passa honom bra.

– Jag tror det, eftersom jag gillar att sätta upp spel och att ha pucken så mycket som möjligt. Visst kommer det att vara annorlunda från början men jag är säker på att jag kommer att vänja mig ganska snabbt.

Hur känner du kring flytten i sig?

– Det kommer definitivt att bli en stor förändring att flytta till Sverige. Det har varit många tankar och känslor eftersom det är långt hemifrån, men med det sagt så är jag också upprymd över möjligheten att se andra sidan av jorden och att utforska Sverige.

Kontraktet med Riley Woods sträcker sig över säsongen 2021/2022. Han kommer att spela med nummer 17.

Henrik Gradin berättade om värvningen i en livesändning i MoDo Channel på tisdagsförmiddagen.

{!A}

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist