MODO Hockey förlänger tre år med Henrik Björklund
Publicerad: 2017-02-01

MODO Hockey tränar under onsdagkvällen utomhus på Getinghov och är glada att i samband med den träningen meddela en kontraktsförlängning då forwarden Henrik Björklund har skrivit ett avtal som gäller för de tre kommande säsongerna. ”Inställningen och hans fantastiska attityd där han alltid ger sitt yttersta gör Henrik Björklund till en spelare att bygga runt”, kommenterar MODO Hockeys Andreas Johansson.

Henrik Björklund, 26, har Färjestad BK som moderklubb och representerade klubben samt Skåre BK under juniortiden. Säsongen 2010/2011 var Björklunds första i HockeyAllsvenskan där han representerade Rögle BK via lån innan han säsongen 2011/2012 spelade i Örebro samt Troja-Ljungby. I BIK Karlskoga blev det sedan fyra raka säsonger för Björklund som svarade för 125 poäng på 160 matcher innan han inför säsongen 2016/2017 blev klar för spel i MODO Hockey. 

I sin första säsong för MODO har Björklund så här långt svarat för 33 poäng genom 17 mål och 16 assist på 35 spelade matcher vilket ger honom en delad ledning i den interna poängligan. Sett till plus/minus-statistiken har Björklund +8 och har spelat i snitt 16:22 per match.

– Henrik Björklund har visat att han är en spelare som kan producera poäng men framför allt tävla i varje match och i varje situation. Han har även visat hunger i att fortsätta utvecklas som spelare samtidigt som han är rutinerad i vårt unga lag, säger MODO Hockey huvudtränare Andreas Johansson och avslutar:

– Vi är väldigt glada att vi kommit fram till en kontraktsförlängning då Henrik blivit en ledande spelare för MODO Hockey både på och utanför isen.

Kontraktet mellan Henrik Björklund och MODO Hockey är skrivet till och med säsongen 2019/2020.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson