Triss i goda nyheter!
Publicerad: 2023-04-28
NYHET
Vi har gjort klart med två nyförvärv inför kommande SDHL-säsong och därtill en kontraktsförlängning. Backen Ebba Berglund vänder hemåt och vi får en ny bekantskap i kanadensiska forwarden Lauren Bellefontaine. Dessutom har Maja Grundström skrivit på för sin sjätte säsong i MoDo-dressen!

Sportchef Björn Edlund levererade de goda nyheterna i fredagens sändning av Slutspelstugg i MoDo Channel.

Ebba Berglund, som har MoDo som moderklubb, vänder hemåt efter några år på annan ort - närmast kommer hon från Metropolitan Riveters i den kanadensiska ligan PHF. Lauren Bellefontaine har de senaste säsongerna spelat med Syracuse i den amerikanska universitetsligan NCAA, där hon också var lagkapten i vinter.

– Jag ser verkligen fram emot nästa säsong och det är extremt roligt att komma hem och representera MoDo igen. Valet stod mellan att stanna i PHF eller att komma tillbaka och hemma är alltid hemma, så det vägde tyngre, säger Ebba Berglund och fortsätter:

– Att ha förmånen att få representera Modo, min moderklubb, igen känns både ärofyllt och som ett självklart val. Sedan ska det bli skönt att ha mina familjer nära och kunna spendera mer tid med dem också.

Lauren Bellefontaine gör sin första säsong utanför Nordamerika när hon ansluter till MoDo Hockey. I vinter blev det nio mål och 19 assists på 36 matcher i NCAA.

– Jag är otroligt taggad över att få komma igång med MoDo. Det har varit en dröm för mig att få fortsätta min hockeykarriär professionellt och att få testa på spel på andra sidan Atlanten. Det är en stor möjlighet för mig att växa både som spelare och som person, säger Bellefontaine.

Både Berglund och Bellefontaine har skrivit tvåårskontrakt där det andra året är ett så kallat optionsår.

För Maja Grundström väntar den sjätte raka säsongen med MoDo i SDHL, och då ska vi ha i åtanke att hon bara fyllt 20 år också.

– Att Maja fortsätter är grymt roligt då hon har mycket potential och hon fick inte riktigt den säsong hon ville förra året. Den började med landslagsspel och i slutet så var hon hämmad av skador. Vi ser framemot att ha Maja hos oss och vill vara en fortsatt del i hennes utveckling. Vi vet hon besitter grym potential att bli en stark power forward med bra målsinne hos oss, säger sportchef Björn Edlund, som har följande att säga om de två nytillskotten:

Ebba Berglund:

– Grymt roligt att kunna välkomna Ebba hem till MoDo Hockey igen. Ebba har alltid haft det här drivet som alla lag vill ha i sin grupp. En bra spelare på och utanför isen och en bra person. Ebba har samlat på sig oerhört mycket erfarenhet genom åren "på vift" och vi är glada att få dra nytta av hennes egenskaper nu samtidigt som vi tillsammans kan lägga en plan för hur hon kan ta sig till nästa nivå."

Lauren Bellefontaine:

– Lauren är en producerande spelare som kommer från poängstarka säsonger i NCAA. Bra intensitet, tävlar bra och har en nästa för när hon ska skjuta och när hon ska passa. Spelar smart över banan och kommer vara en spelare som vi tror kommer kunna producera en del poäng kommande säsong.

Tre glada nyheter alltså på en gång.

På minussidan får vi dock sätta två andra namn, då både Jaycee Magwood och Brooke Hobson har valt att fortsätta sina karriärer på andra håll nästa säsong. Vi tackar båda för deras insatser i MoDo Hockey!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist