Björn Hellkvist förlänger med tre säsonger
Publicerad: 2020-01-13
Nyhet
MODO Hockey kan idag meddela att ett nytt kontrakt skrivits med huvudtränare Björn Hellkvist. Det nya kontraktet gäller från och med nästa säsong och tre säsonger framåt. ”Vi är väldigt glada att kunna presentera det nya kontraktet och att Björn Hellkvist stannar i MODO Hockey. Han står för ett modernt ledarskap där vi utvecklar individer, men även att vi tillsammans bygger långsiktigt på den kultur som vi står för”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.

Björn Hellkvist, 43, stannar i MODO Hockey där han har varit huvudtränare för herrarnas representationslag de senaste två säsongerna i HockeyAllsvenskan. MODO Hockey ligger för närvarande på en andra plats i HockeyAllsvenskan 2019/2020 där laget vunnit 25 av 36 matcher för 78 inspelade poäng på 36 matcher.

– Jag trivs fantastiskt bra i MODO där det är en väldigt professionell miljö att arbeta i och där vi har en daglig verksamhet som håller hög SHL-klass. Det är en trevlig stab att arbeta tillsammans med och jag trivs med alla kollegor. På det har vi ett bra och skickligt spelarmaterial för HockeyAllsvenskan där jag tror att många även kan spela i SHL, kommenterar Björn Hellkvist och fortsätter:

– Jag tycker att vi har goda chanser att kriga om en plats i SHL den här säsongen och skulle vi inte ta oss hela vägen nu har vi goda chanser även nästa säsong.

””Alla projekt blir bättre genom långsiktighet”

Avtalet mellan MODO Hockey och Björn Hellkvist sträcker sig till och med säsongen 2022/2023 där optionsåret i det tidigare kontraktet för nästa säsong nu har ersatts med ett kontrakt för de tre kommande säsongerna.

– Alla projekt blir bättre när man ser på dem långsiktigt och två år är för kort tid för att hinna uträtta någonting på riktigt. Jag jobbade tre år i Malmö där vi kom en lång bit på vägen, men kanske inte hela vägen fram. Nu hoppas jag kunna ta det här ända i mål då vi ligger på en andraplats i HockeyAllsvenskan men är redo att utmana på riktigt den här säsongen och vara ett hot, kommenterar Björn Hellkvist och avslutar:

– I processen med kulturen och självbilden i föreningen har vi kommit en bra bit på vägen och det går även utanför omklädningsrummet där alla har en mycket större stolthet i att tillhöra MODO Hockey idag då man ser resan som viktigt och fint. Alla ska vara stolta över att vara utvald för att genomföra resan och det upplevde jag inte när jag först kom hit. Det handlar inte om att någon är här för att MODO Hockey inte spelar i SHL utan det handlar om att alla är här för att ta tillbaka MODO till SHL.

"Utvecklar individer genom ett modernt ledarskap"

MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader är nöjd med att det nya kontraktet är påskrivet och att ledarstaben för herrlaget är intakt för den kommande säsongen.

– Björn och hans ledarstab har aktivt arbetat in en kultur som MODO Hockey ska stå för där vi bygger långsiktigt på en helhet med allt från träning, professionalism och ett hårt arbetande hockeylag som dessutom spelar en ishockey som är rolig att följa. I vår kultur där vi fostrar egna spelare är Björn den perfekta pusselbiten att ta oss framåt även fortsättningsvis då han vet hur man utvecklar individer och hjälper dem att bli bättre spelare genom ett modernt ledarskap, kommenterar Glader och avslutar:

– Att Björn Hellkvist fortsätter som huvudtränare i MODO Hockey har vi arbetat hårt för under en längre tid och efter att vi lärt känna varandra står det utom all tvivel att det är Björn som ska leda klubben framåt.

{!A}

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson