Josh Dickinson förstärker MoDo Hockey
Publicerad: 2022-08-20
NYHET
MoDo Hockey har gjort klart med centern Josh Dickinson, närmast från Toledo Walleye i ECHL, för den kommande säsongen. 24-åringen ansluter om en dryg vecka och har skrivit på ett ettårskontrakt. Jag vill vara en pålitlig spelare över hela isen", säger Dickinson.

Det är ingen hemlighet att MoDo och sportchefen Henrik Gradin varit på jakt efter ytterligare en pusselbit i lagbygget, en spelare som kan fungera som center. Nu har valet fallit på Josh Dickinson, som den gångna säsongen representerade Toledo Walleye i ECHL och Grand Rapids Griffins i AHL. Totalt blev det 28 poäng på 21 matcher i ECHL och 13 poäng på 48 matcher i AHL för Dickinson.

Kanadensaren, som ursprungligen kommer från Georgetown utanför Toronto, har tidigare bland annat spelat för Colorado Avalanches organisation – som ju Henrik Gradin har bra koll på i och med sin roll som scout.

– Nu har han inte varit i Colorado den senaste säsongen, men att han varit där tidigare har underlättat på så vis att vi har kontakt med många som haft med honom att göra tidigare och som sitter på bra information, säger Gradin.

Dickinson har spelat både center och ytterforward i karriären och det är centerrollen som tanken är att han ska axla kommande säsong. MoDo har haft koll på honom en längre tid; det är inte så att namnet dykt upp nu sent.

– Vi har haft koll på honom hela sommaren och utvärderat honom. När han väl kände att han ville komma hit så blev det ett ganska enkelt beslut, säger Gradin.

MoDos sportchef beskriver Dickinson som en center som kan hantera spelet i båda riktningar – och kanadensaren är själv inne på samma spår.

– Ja, jag hoppas både kunna uppfylla och överträffa klubbens förväntningar och vara en pålitlig spelare över hela planen under säsongen. Målet är också att vinna ligan med laget och att vi i slutänden ska kunna gå upp till SHL, säger Dickinson.

24-åringen har tidigare spelat med Riley Woods under en säsong och har haft kontakt med sin landsman inför flytten.

– Han är en bra lagkamrat och en riktigt bra spelare. Jag tror att det kommer att det kommer hjälpa mig i omställningen, att jag har ett ansikte jag känner igen i omklädningsrummet, och vi ska hjälpa varandra att bli bättre.

Exakt när Josh Dickinson ansluter till laget är inte klart, men troligen sker det nästa helg eller i början på vecka 35. Han kommer alltså inte att kunna delta i de tre matcherna i SCA-cupen till veckan, men kan vara tillgänglig till bortamatcherna mot AIK och Djurgården.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist