Tre nya år för Sebastian Ohlsson
Publicerad: 2021-12-24
NYHET
Det må vara jul, men sportchef Henrik Gradin ligger inte på latsidan. MoDo Hockey kan idag meddela att klubben kommit överens med Sebastian Ohlsson om ett förlängt kontrakt. Det nya kontraktet sträcker sig över kommande tre säsonger, till våren 2025.

24-årige Sebastian Ohlsson är fostrad i Åsele IK och har tidigare under sin karriär hunnit med spel i Björklöven, Skellefteå och Timrå. Han har dock inte gjort någon hemlighet av att det är MoDo Hockey som varit favoritklubben sedan barnsben och när han anslöt till vårt gäng inför förra säsongen berättade han att det var en dröm som gick i uppfyllelse.

Nu har han och klubben, med Henrik Gradin i spetsen, kommit överens om att förlänga avtalet med hela tre år, till och med säsongen 2024/2025.

– Det finns egentligen inget annat ställe som jag vill vara på, säger Ohlsson och fortsätter:

– Jag trivs skitbra i både klubben och staden. Det är min barndomsdröm att spela för MoDo och att få representera klubben är verkligen en stor ära. När en förlängning kom på tal var det egentligen ingenting att tveka på. Sedan är en del i det också att jag självklart vill vara med på resan tillbaka till SHL.

Den här säsongen har varit en aning ryckig för Ohlsson, som skadade sig i en match mot Västerås och tvingades sitta på läktaren ett tag. Sedan kom han tillbaka, men fick efter en tid känningar än en gång och totalt har han missat åtta av 28 matcher.

– Jag kände i början av säsongen att jag hade någonting jättebra på gång, jag hittade verkligen tillbaka till mitt spel. Tyvärr varade det inte så länge i och med att jag åkte på skadan och det blev lite ryckigt och svårt att få stabilitet i det hela.

Nu är han dock tillbaka i gott slag igen.

– Nu känner jag dock att jag hittar tillbaka mer och mer till mitt spel igen. Jag vill hjälpa laget på absolut bästa sätt och förhoppningsvis har jag gjort bort mina skador nu, säger Ohlsson.

**Det är ett långt **kontrakt som har skrivits på, det längsta som Ohlsson själv signerat hittills i karriären.

– Det känns såklart jättebra. Det blir en trygghet att veta att man ska vara på en och samma plats över en längre tid. Jag tror att jag kommer att må bra av det och nu ska vi verkligen göra någonting bra av den här tiden.

Sportchef Henrik Gradin är glad och nöjd med att ha fått Sebastian Ohlssons signatur på ett nytt kontrakt. Han menar att Åsele-sonen är en spelare kommer att vara en stöttepelare på resan framåt.

– Vi vill ha Sebbe här länge och han ville stanna länge också, så det var en "perfect match". Han har MoDo i sitt hjärta och är en som driver gruppen hela tiden. Han tränar alltid hårt, gnäller aldrig och ger sitt yttersta varje dag. Vi känner att han är en spelare som vi vill ha med oss på vår resa och den dagen vi går upp i SHL så har Sebbe en stor roll i det laget också.

Vi hoppas nu att alla MoDoiter där ute har en riktigt, riktigt fin jul. Spelarna är lediga i några dagar den här veckan, men på måndag är det full fart framåt igen, då damerna möter Linköping på hemmaplan och herrarna åker till Dalarna och gör upp med Mora på bortaplan.

God jul!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist