Uttalande från Erik Hanses och MODO Hockey
Publicerad: 2018-12-21

MODO Hockeys målvakt Erik Hanses har följande uttalande att göra:

– Jag har under augusti månad i onyktert tillstånd tafsat på en tjej på dansgolvet på en krog i Örnsköldsvik och därmed gjort mig skyldig till sexuellt ofredande. Det är naturligtvis helt oacceptabelt och jag är djupt ångerfull över mitt beteende.

– Jag har varit öppen mot MODO Hockey kring vad som hänt och informerade redan dagen efter händelsen. Jag har bett målsäganden, mina lagkamrater och min arbetsgivare om ursäkt samt varit medgörlig med polisen och tagit mitt straff i form av böter. Jag har också under hösten genomfört den åtgärdsplan som MODO Hockey och jag kommit överens om efter händelsen.

Uttalande från MODO Hockeys VD Johan Widebro

– MODO Hockey vill inledningsvis tydliggöra att vi tar avstånd från, och har nolltolerans mot all form av ofredanden, trakasserier och kränkande särbehandlingar.

– Vi vill också hedra målsäganden för att denne vågat anmäla den här händelsen och vi uppmanar alla som blir utsatta för den här typen av kränkning att göra detsamma.

– MODO Hockey har i ett fall som detta också ett ansvar som arbetsgivare att i första hand ställa krav på och hjälpa individen att ändra sitt beteende. I det här fallet har Erik under hösten genomfört en åtgärdsplan som vi kommit överens om redan i augusti månad.

För eventuella frågor kontaktas VD Johan Widebro.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson