Tobias Enström fortsätter i MODO Hockey
Publicerad: 2019-07-27
Herr
MODO Hockey kunde under lördagen, i en direktsändning i MODO Channel, meddela att backen Tobias Enström skrivit ett nytt ettårsavtal med klubben. "Det är ett proffs ut i fingerspetsarna och det betyder mycket för kulturen i laget att han fortsätter som kapten även den kommande säsongen", kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist.

Backen Tobias Enström har 11 säsonger i NHL och 719 matcher på CV:t innan han inför den förra säsongen återvände till MODO Hockey. Under den sjätte säsongen i klubben hade han mest istid av alla spelare i HockeyAllsvenskan och svarade för 25 poäng på 51 spelade matcher. Det står nu klart att lagkaptenen fortsätter ytterligare en säsong i klubben:

– Jag är väldigt sugen på året som kommer och att få ta tillbaka MODO till SHL vore till och med större än SM-guldåret, kommenterar Enström till MODO Channel och fortsätter:

– Jag vill vara med att kriga upp MODO, men efter den förra säsongen tog slut var det inte klart hur det skulle bli. Men jag har hela tiden haft en bra kontakt med Björn och motivationen för att spela har hela tiden funnits där. MODO har inte legat på mig och det har varit skönt, men jag nu är väldigt laddad för säsongen som kommer.

"Stor betydelse att målet är tydligt"

Inför säsong nummer sju i MODO Hockey är målet tydligt för Tobias Enström och för hela organisationen som siktar på en topp-placering i HockeyAllsvenskan för bra förutsättningar inför Slutspelsserien och till sist kval till till SHL:

– Det hade en stor betydelse i mitt beslut att målet är tydligt och att Björns ledarskap, där han ställer krav på oss spelare, är bra. Målsättning, krav och att få fortsätta är något som driver mig framåt, kommenterar Enström och avslutar:

– Att åka buss med ett gäng grabbar jag inte träffat på många herrans år var väldigt roligt den senaste säsongen och att dra på sig MODO-tröjan igen var speciellt. Jag ser fram emot det året som kommer med inte minst matcherna mot Björklöven och Timrå. Laget vi har ser väldigt bra ut och det är viktigt att vi fick ha kvar de flesta spelarna. Alla vet vad som krävs och alla ska ta ett steg till i vinter.

{!A}

Till MODO Channel

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson