Laguppställningen mot Björklöven
Publicerad: 2022-08-23
INFÖR MATCH
På tisdagskvällen kliver MoDo in i SCA-cupen, borta mot seriekonkurrenten Björklöven. Nedsläpp sker klockan 19.00 och nu står det klart hur MoDo kommer att formera sig i matchen.

MoDo kommer nu att spela tre täta matcher i veckan, då det först är match mot Björklöven på tisdagen och sedan mot Hudiksvall på onsdagen. Därefter väntar ytterligare en placeringsmatch i SCA-cupen på antingen fredag eller lördag.

Laguppställningen kommer av förklarliga skäl att justeras mellan matcherna, men så här ser den inledande matchtruppen mot Björklöven ut:

Målvakt

30 Kristers Gudlevskis

(31 Marcus Nygren)

Backar

40 David Bernhardt - 7 Pontus Näsén

2 Ville Jonsson - 11 Josef Ingman

26 Emil Wahlberg - 27 Niklas Folin

14 Jakob Norén

Kedjor

10 Rihards Marenis - 17 Riley Woods - 38 Johan Södergran

15 Filip Sveningsson - 19 Erik Jinesjö-Karlsson - 29 Mikkel Aagaard

33 Daniel Mannberg - 22 Adam Pettersson - 28 Theo Jacobsson

36 Sebastian Ohlsson - 34 Oscar Nordin - 13 Helmer Styf

Vilar gör Oscar Pettersson, August Berg, Kalle Umegård och Hugo Styf. Nye kanadensiske centern Josh Dickinson väntas landa i Sverige i början på nästa vecka och deltar därmed inte i SCA-cupen. Tex Williamsson och Tobias Viklund är långtidsskadade.

Tränarkommentar

"Det vi framför allt vill se är återigen att spelarna gör det som vi diskuterat hittills och tränat på. Sedan matchen mot Skellefteå senast har vi adderat en del i spelet, bland annat har vi rört spelet med puck från egen zon och lite spelvändningar."

Så ser du matchen

Kan du inte vara på plats i Umeå och följa MoDo på plats sänds mötet hos Expressen på denna länk. Läs mer om Expressens sändningar på försäsongen här.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist