Tanner MacMaster ny center i MODO Hockey
Publicerad: 2021-06-04
Modo har kontrakterat den kanadensiske centern Tanner MacMaster, 25, som närmast kommer från spel med Lehigh Valley Phantoms i AHL.

Tanner MacMaster kommer från Calgary i Kanada men flyttade som 18-åring till USA, för spel med Quinnipac University i collegeligan NCAA. Efter fyra år där blev det spel i AHL och mellan 2017 och 2021 spelade han, i tur och ordning, med Utica Comets, Toronto Marlies och Lehigh Valley Phantoms. Sin poängmässigt bästa säsong hade MacMasters 2019/2020 då det blev 30 poäng, varav elva mål, på 56 matcher.

Nu väntar spel i Hockeyallsvenskan med MODO Hockey.

– Det är en tvåvägscenter, en duktig skridskoåkare och en poänggörare, säger MODO Hockeys sportchef Henrik Gradin och fortsätter:

– Han är i en bra ålder och vill framåt, bli bättre och ta nästa steg. Att han vill göra det här i Modo är vi tacksamma för.

Vilka är hans spetsegenskaper?

– Just skridskoåkningen och hans sätt att driva spelet. Han är spelskicklig, ser rinken och gör sina medspelare bättre. I vilken ordning våra centrar ska spela överlåter jag till tränarna att bestämma, men han är en toppcenter för oss.

Tanner MacMaster ansluter till laget senare i sommar. Han längtar efter flytten till Örnsköldsvik.

– Jag ser mycket fram emot att ansluta till MODO Hockey och har hört mycket gott om organisationen och fansen. Jag vill ta nästa steg i min utveckling och bidra till framgångar, inte minst offensivt. Vi ses i Fjällräven Center!

Avtalet med Tanner MacMaster sträcker sig över den kommande säsongen.

Se kontraktsöversikten för säsongen 2021/2022 på denna länk.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist