Andreas Johansson inför fredagkvällens hemmamatch mot AIK
Publicerad: 2017-02-09

MODO Hockey möter AIK hemma i Fjällräven Center på fredag kväll där MODO senast kommer från tre poäng i mötet mot Tingsryd. "Motivation och adrenalin finns det gott om", försäkrar MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför den viktiga matchen i kampen om en plats till play off.

MODO Hockey kommer senast från seger i mötet på bortaplan mot Tingsryds AIF under onsdagkvällen där 3-3 inför den tredje perioden slutade med 3-6-seger och tre poäng till MODO Hockey. Patrik Karlkvist svarade för fyra poäng i matchen (2+2) där Jordan Smotherman även blev målskytt tillsammans med David Rundqvist och Tobias Ericsson.

– Vi har en väldigt bra energi i laget just nu och i matchen senast var vi rejäla, snabba och starka på pucken. Det var en jämn förstaperiod där vi sedan tog över spelet i den andra perioden. Även om de kvitterade, på ett för oss snöpligt sätt, i den andra så kände vi att vi trodde på det vi gjorde, kommenterar Andreas Johansson och fortsätter genom att svara på frågan vad som gjorde att laget kunde vinna den tredje perioden med 0-3 och matchen med 3-6:

– Då vi spelat bra fram till den tredje perioden trodde vi hela tiden på det vi gjorde och jag är nöjd och glad att vi kunde fortsätta på samma sätt. Vi vågade fortsätta att spela efter sameplan och det gav utdelning där vi även sköt över 40 skott på mål totalt sett över matchen.

”Såg ut som de inte gjort annat”

Det var ett ungt MODO Hockey på isen mot Tingsryd där snittåldern på backsidan var 21 år. David Deutsch spelade över 17 minuter, Jonathan Léman över 20, Jesper Lindgren 19 minuter och Tobias Aronsson klockade 15:58.

– De gjorde grymma insatser under matchen där många fick mycket istid och visar att de klarar av det. Spelarna såg ut som om de inte gjort annat än spelat seniorishockey och de yngre spelarna i laget fick även bra hjälp av övriga, etablerade spelare, och det är så det måste se ut, kommenterar Andreas Johansson.

Läget i MODO Hockey

Jan Brejcak är fortsatt avstängd från spel och Byron Ritchie missar även fredagens match. Backarna Jesper Sellgren och Jakob Stenqvist är tillsammans med forwards Oskar Stål Lyrenäs och Tim Wahlgren på landslagsuppdrag.

– Det räcker att titta i tabellen för att gilla det här läget och matchen som väntar. Det är fredag kväll och hemmamatch mot en direkt konkurrent om play off-platsen. Motivation och adrenalin finns det gott om där vi alla hoppas på mycket folk och att vi alla kan hjälpas åt i Fjällräven Center, avslutar Andreas Johansson inför matchen.

Biljetter till matchen finns ute till förköp hos våra ombud samt på modo.ebiljett.nu

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson