Frank Corrado till MODO Hockey
Publicerad: 2020-06-01
Herr
MODO Hockey kan idag meddela att backen Frank Corrado är klar för spel i klubben för den kommande säsongen. Corrado, 27, kommer senast från spel i AHL. ”En rörlig back som vi ser en stor offensiv uppsida med. Han kan spela alla spelformer och har en erfarenhet som kommer att vara nyttig i laget och i backbesättningen”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.

Frank Corrado är klar för spel i MODO Hockey. Det meddelade sportchef Fredrik Glader i MODO Channels nyhetsuppdatering på måndag förmiddag.

– Vi är väldigt glada att Frank Corrado är klar för spel i MODO Hockey. Han har haft viktiga roller i klubbar han tidigare representerat i AHL och allt vi sett och hört om honom är att han alltid sätter laget i första hand. Som spelare har han flera fina kvaliteter, men tvekar inte heller att göra skitjobbet och är väldigt professionell och noggrann med allt från förberedelser i gymmet samt inför matcher, kommenterar Glader.

Frank Corrado har stor rutin från AHL-spel med 250 spelade matcher med 85 poäng (18+67). Lägg därtill 76 matcher i NHL för Pittsburgh Penguins, Toronto Maple Leafs samt Vancouver Canucks.

– Jag är en stabil defensiv back som åker mycket skridskor och alltid satt defensiven i första hand. Den kommande säsongen vill jag bidra ännu mer i det offensiva spelet och följa med i anfallen där jag inte kommer att tveka när jag får möjlighet till det, kommenterar Corrado.

”Ett gemensamt mål att komma tillbaka till SHL”

Corrado, 27, kommer senast från spel i AHL där han den senaste säsongen representerade Belleville Senators för 10 poäng (0+10) på 36 spelade matcher.

– Den senaste säsongen var rolig då vi dels hade ett ungt och talangfullt lag som spelade i hög fart och dels för mig personligen där spelet var ett steg i rätt riktning. Jag fick mycket speltid i alla spelformer och kände att jag spelade som jag vill spela. Det bär jag med mig framåt och inte minst nu när jag ser fram emot att hjälpa MODO Hockey tillbaka till SHL, kommenterar Corrado och avslutar:

– MODO Hockey är en välkänd organisation och när klubben visade intresse kollade jag upp med spelare jag känner och har spelat tillsammans med. Alla berättade om staden och om hur engagemanget för ishockey var stort. Jag har spelat med Anthony Peters och har pratat med bland annat honom och Henrik Sedin. Sedin berättade om hur fansen, staden och laget har ett gemensamt mål med att komma tillbaka till SHL och det ser jag fram emot att vara en del av.

Kontraktet med Frank Corrado gäller för den kommande säsongen och Corrado kommer att bära tröja nummer 5 i MODO Hockey.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021

{!A}

Fler klipp i MODO Channel

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson