Kaitlyn Tougas fortsätter i MODO Hockey
Publicerad: 2018-04-19
Dam
MODO Hockeys Kaitlyn Tougas har idag förlängt sitt kontrakt över de två kommande säsongerna vilket sportchef Björn Edlund kunde presentera i torsdageftermiddagens Nyhetsuppdatering i MODO Channel. "Tougas har utvecklats som spelare och när hon kom hit märktes det att hon verkligen tyckte att det var roligt att spela i SDHL och i MODO Hockey", kommenterar Edlund.

Kaitlyn Tougas, 23, är klar för fortsatt spel i MODO Hockey den kommande säsongen. Tougas kom inför säsongen 2017/2018 från Brampton Thunder i Canadian Women Hockey Leauge och gjorde en övertygande debutsäsong i SDHL.

– Kaitlyn Tougas är en lite avig spelare, högerskytt och med ett brett register där hon kan göra det oväntade och bryta mönster i matcherna. Vi är glada att behålla henne i laget och hon är en spelare som är användbar i alla spelmoment. Hon tillförde mycket den förra säsongen och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen den kommande säsongen, kommenterar MODO Hockeys sportchef Björn Edlund.

"Känns spännande att fortsätta i MODO"

Kaitylin Tougas svarade för 29 poäng på 33 matcher genom 10 mål och 19 assist. Det var en tangering av hennes poängbästa säsong någonsin i karriären som även innebar en femteplats i den interna poängligan.

– Det känns spännande att fortsätta i MODO Hockey där jag kommer att åka hem under en period och sedan återvända för den gemensamma försäsongsträningen. Hemma kommer jag att lägga ner mycket tid i gymmet för att komma väl förberedd till nästa säsong där jag ser fram emot att fortsätta bidra till laget. Det blir en ny utmaning med nytt lag där vi ska göra allt för att gå ännu längre i slutspelet, kommenterar Tougas avslutningsvis.

Kontraktet gäller för de kommande två säsongerna och är skrivet på 1+1 år.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2018/2019

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson