Två forwards förstärker MoDo Hockey!
Publicerad: 2023-05-25
NYFÖRVÄRV
Abygail Moloughney och Adela Sapovalivova. Där har ni våra senaste tillskott i jakten på nya framgångar i SDHL. Kanadensiskan och tjeckiskan ansluter till vår klubb i sommar och har skrivit på varsitt tvåårskontrakt.

Det rör sig om två forwards, födda 2000 respektive 2006, som kommer från olika bakgrund.

Abygail Mologhney kommer närmast från Ottawa i den kanadensiska universitetsligan och har dessförinnan spelat fyra år för Syracuse i NCAA, där hon för övrigt var lagkamrat med ett annat av våra nyförvärv; Lauren Bellefontaine.

– Det är en bra tvåvägsspelare, som har levererat i alla sammanhang de senaste åren. En forward som gör sina medspelare bättre och en bra tvåvägsspelare, säger sportchef Björn Edlund och fortsätter:

– Hon jobbar hårt och har en bra näsa för målet. Hon gillar också att gå raka vägen på mål och att befinna sig kring målgården och fåna upp puckar däromkring.

Abygail, som kallas Abby, ser själv fram emot att för första gången testa på spel utanför Nordamerikas gränser.

– Jag är verkligen laddad för att ansluta till MoDo nästa säsong och att fortsätta min utveckling som spelare. Jag kände ett omedelbart band till klubben och laget och vet att jag kommer att bli pushad till att ta steg framåt. Jag längtar efter att få hjälpa laget och att flytta till ett så vackert land som Sverige, säger hon.

Vi har också glädjen att hälsa Adela Sapovalivova välkommen till MoDo Hockey. Tjeckiskan, som är jämngammal med Ebba Hedqvist och Mira Hallin, är en stor talang som trots sin ålder (17 år, född 2006) redan har hunnit med spel i två raka VM-turneringar för seniorer.

– En talang av världsklass, säger Björn Edlund.

– Vi vet också att hon redan nu har kvalitéer för att bidra på SDHL-nivå. Det är en bra hockeyspelare med en hel del vassa offensiva vapen. Det är en bra skridskoåkare som är en mönsterbrytare och kan göra det oväntade. Hon kommer hit för att fortsätta utvecklas och vill driva på sig själv för att komma framåt. Hon kommer att träna hårt och vara väldigt seriös och noggrann.

Den gångna säsongen representerade Adela Sapovalivova HC Příbram i den tjeckiska ligan där hon stod för 21 poäng på bara fem matcher. Hon stod också för tolv poäng på sex matcher på U15-nivå för pojkar. Lägg därtill 18 poäng på tolv matcher med Tjeckiens U18-landslag och två mål för seniorerna i VM (där det blev brons).

– Jag är väldigt glad och uppskattar möjligheten att få spela för MoDo. Jag såg matcher förra säsongen och gillade verkligen MoDos sätt att spela och attityden hos laget. Jag har bara hört positiva saker om laget och jag ser fram emot flytten. Jag tror att det är ett bra ställe för mig att utvecklas på, säger Adela Sapovalivova.

Båda nyförvärven har skrivit kontrakt som är två säsonger långt, där det andra året är ett så kallat optionsår.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist