Mattias Norlinder förlänger med MODO Hockey
Publicerad: 2019-12-24
Herr
Det står nu klart att Mattias Norlinder förlänger sitt kontrakt med MODO Hockey över säsongen 2020/2021. Backen är inne på sin fjärde säsong i föreningen där han tidigare vunnit SM-guld i såväl J18 som J20. "Det är en av svensk hockeys mest spännande framtidsnamn som står på tillväxt och vi är oerhört glada att fortsatt få ha honom i MODO Hockey", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.

I slutet av säsongen 2018/2019 flyttades Mattias Norlinder upp från J20 till representationslaget i MODO Hockey och svarade för nio poäng på 19 matcher i HockeyAllsvenskan. Efter en oturlig skada på följande försäsong har den unge backen nu tagit ytterligare steg i utvecklingen och fått stort förtroende i laget där han svarat för 14 poäng (6+8) och spelat i snitt över 18 minuter per match under 28 spelade matcher.

– Jag tycker att jag har jobbat på defensiven och känner mig även starkare i närkampsspelet. Den offensiva biten tycker jag att jag inte riktigt har kommit upp i den nivå jag vill vara på, kommenterar Mattias Norlinder och fortsätter:

– Det jag måste fortsätta att jobba på är att hålla en högre lägstanivå i spelet. Det är mycket bussåkande och vi reser mycket under säsongen och där gäller det för mig att hela tiden lära sig och att hitta ett sätt att hålla sin lägstanivå högre, sett över en hel säsong.

"Otroligt inspirerad att fortsätta resan i MODO"

Mattias Norlinder gör sig nu redo för JVM som spelas i Tjeckien över jul och nyår och startar på annandagen. En julklapp till alla MODOiter är dock att det redan nu står klart att backen representerar MODO även den kommande säsongen.

– Nu har Mattias Norlinder ett spännande JVM framför sig där han förhoppningsvis kommer tillbaka med än mer energi och kommer att växa ytterligare under våren tillsammans med oss, kommenterar sportchef Fredrik Glader.

Från Tjeckien låter Mattias Norlinder hälsa att han verkligen trivs bra i Örnsköldsvik och hela tiden har känt att det är här han vill fortsätta sin utveckling som spelare:

– Nu när det är klart med kontraktet även för nästa säsong känns det mycket bra och jag är otroligt inspirerad att få fortsätta resan i MODO Hockey som är laget jag följt sedan jag var liten, kommenterar Norlinder och avslutar:

– Jag måste även passa på att skicka med en hälsning om en god jul och ett gott nytt år till alla!

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2020/2021.

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson