Johanna Olofsson klar för comeback i MODO Hockey
Publicerad: 2018-09-22
Dam
Under lördagsmorgonen stod det klart att Johanna Olofsson med 11 säsonger och över 300 matcher i klubben, gör en comeback och återvänder till MODO Hockey för resten av säsongen. "Vi får in en fantastisk och komplett back in i backuppsättningen som gör vårat lag ännu starkare. Vi är jätteglada att hon kommer tillbaka", säger Björn Edlund.

I början av maj stod det klart att Johanna Olofsson skulle lägga skridskorna på hyllan, men suget på en återkomst har varit stort. Nu gör hon comeback och har skrivit på för resten av säsongen.

– Det känns jättekul. Jag har tränat med tjejerna i ungefär tre veckor nu och jag tycker hockeyn är väldigt rolig. Nu har jag fått chansen att kombinera hockey, skola och jobbet. Det är jag väldigt tacksam över och det känns kul att vara tillbaka, säger Johanna Olofsson.

Hon berättar att suget har vuxit på henne mer och mer när hon jobbat mycket med årets lag uppe på MODO Sports Academy.

– Jag har känt av suget ett tag nu och det verkar vara en superhärlig grupp. Jag har jobbat med dem under slutet av förra säsongen och under hela försäsongen så jag har rätt bra koll på dem. Det kanske var därför suget kom tillbaka också, när jag jobbat med dem så mycket.

"Vill bidra med mitt lugn"

Med över 300 matcher i MODO-dressen besitter hon mycket rutin, något Johanna tror att hon kommer kunna bidra med, både på och utanför isen.

– På isen kommer jag framförallt kunna bidra med mitt lugn som jag har, och det ska jag försöka använda för att hjälpa de yngre spelarna i laget. Utanför så är det rutin och ledarskap som jag känner att jag kommer att kunna tillföra med, säger hon.

Olofsson berättar att hon vanligtvis inte är den som blir nervös. Men inför söndagens match är det lite pirrigt.

– Jag tror att jag kommer vara väldigt nervös. Det pirrar litegrann och det ska bli hur kul som helst att få spela på söndag. Jag tycker verkligen att hockeyn är superrolig just nu. Kraven från mig är lite lägre den här säsongen.

"Vi har haft dialog under en tid"

En som är väldigt glad över det nya tillskottet till truppen är huvudtränare Björn Edlund.

– Det är skitkul att hon vill komma tillbaka. Vi har haft en dialog under en tid och det här beslutet är något som smugit sig tillbaka sakta men säkert. Vi får en fantastiskt stark försvarare och en gammal OS-back. Hon besitter väldigt mycket rutin, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Vi är väldigt glada att hon tar upp sin karriär och inte väljer att lägga sina skridskor på hyllan, hon har väldigt mycket hockey kvar i sig.

Kontraktet är skrivet för för säsongen 2018/2019 och Olofsson är spelklar redan till söndagens match mot SDE. Var på plats och välkomna henne tillbaka på isen och MODO-tröjan!

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist