Jubileumsmatch och pensionering av tröjnummer
Publicerad: 2011-12-08

MODO Hockey firar i år 90 år.

Ett jubileumsår som nu börjar närma sig sitt slut. 28 december är det dags för avslutande högtidligheter i Fjällräven Center.

 

 

Dels handlar det om en Jubileumsmatch där Brynäs står för motståndet. MODO Hockey kommer att spela i ett speciellt framtaget matchställ.

- Vi har återskapat ett matchställ från 1950-talets inledning. Det här är inte klubbens första hockeyställ - men man kan beskriva det som klubbens första moderna hockeyställ, säger MODO Hockeys marknadschef Tommy Roos.

 

28 december är även kvällen när MODO Hockey kommer att hylla en av föreningens största genom tiderna - Anders Hedberg.

Hedberg som var den förste MODOit som tog steget över till Nordamerika kommer att hyllas med en fana i Fjällräven Centers tak.

- Det är en fantastisk ära för mig att bli hyllad på det här sättet, säger Hedberg.

 

Hedberg debuterade redan som 16-åring i föreningens representationslag - för övrigt i tröja nummer 16.

Totalt gjorde Hedberg 124 matcher och 66 mål i MODO.

I Nordamerika representerade han först Winnipeg Jets och sedan New York Rangers. Efter den aktiva spelarkarriären har han haft ledaruppdrag i nämnda Rangers men även Toronto Maple Leafs och Ottawa Senators.

I början av 2000-talet var Hedberg också General Manager för Tre Kronor.

 

Ytterligare en nyhet som MODO Hockey kan presentera är att klubben nu beslutat att pensionera tröjnummer.

I Fjällräven Centers tak hänger fanor för Nicke Johansson, Per Lundqvist, Magnus Wernblom och snart även Anders Hedberg.

- Det innebär att tröjnumren 4, 8, 9 och 16 i framtiden inte kommer att bäras av någon spelare i MODO Hockeys representationslag, säger MODO Hockeys General Manager Markus Näslund och fortsätter:

- Det känns bra för oss i MODO Hockey att få avsluta vårt 90-års firande så här. Det här gör att man hedrar personerna ytterligare. Att det just är Anders Hedberg känns också rätt, det var på något sätt han som visade vägen för alla oss andra. Han har sedan dess också varit en bra ambassadör för MODO Hockey ute i hockeyvärlden.

 

Media- & Informationsansvarig Patrick Edlund