Martin Röymark klar för MODO Hockey
Publicerad: 2017-07-28

MODO Hockey kan ikväll meddela att forwarden Martin Röymark är klar för spel i klubben. "Det är den här typen av spelare och ledare vi vill ha in i laget där Röymark har den rutin vi eftersökt från spel i viktiga matcher. Han vet vad det krävs att som spelare leverera kväll efter kväll", kommenterar sportchef Micke Sundlöv.

Martin Röymark är klar för spel i MODO Hockey där den norske landslagsspelaren senast kommer från en säsong i finska Liiga där han representerade Tappara för 15 poäng (8+7) på 56 spelade matcher och blev mästare efter klubben tagit sitt andra raka guld. Röymark spelade även 23 matcher för det norska landslaget under säsongen 2016/2017.

Röymark har Manglerud som moderklubb och sex säsonger i norska ligan, men har även stor erfarenhet från spel i SHL där han representerat Frölunda HC under två säsonger, Timrå IK under två säsonger samt Färjestad BK under fyra säsonger. Totalt har Röymark 383 matcher i SHL samt 49 matcher i SM-slutspelet och har under dessa åtta säsonger svarat för 45 mål och 50 assist för totalt 95 poäng i SHL.

– Vi har faktiskt fört en dialog under en längre tid där jag haft bra diskussioner med både Hans Särkijärvi och Micke Sundlöv där de hade bra saker att säga. Ju mer jag tänkte på att spela i MODO desto roligare har det känts och när det nu är klart känns det helt rätt, kommenterar Röymark som precis kommit tillbaka till mobiltäckning efter en tur i de norska fjällen.

"HockeyAllsvenskan är en liga med fartfyllt spel"

Martin Röymark, 30, har erfarenhet från spel i Norska GET-ligan, SHL, finska Liiga, hela 10 VM-turneringar för Norge samt två Olympiska spel. HockeyAllsvenskan blir dock en ny erfarenhet för norrmannen.

– Det är en tuff liga med fartfyllt spel av både det jag hört men också av det jag har sett på TV den senaste säsongen. Jag ser fram emot att spela i ligan och att representera MODO Hockey där jag ska göra allt för att hjälpa till på klubbens resa tillbaka mot SHL.

Martin Röymark är väl medveten om den goda relationen mellan MODO Hockey och norska spelare genom åren där han nu för den traditionen vidare i klubben.

– Jag har spelat i landslaget med flera av spelarna som tidigare spelat i MODO och när jag träffade Mats Zuccarello hade han bara bra saker att säga om klubben och tyckte att jag skulle skriva på direkt utan eftertanke, skrattar Röymark avslutningsvis.

"Emil Molin kommer att spela center"

MODO Hockeys sportchef Micke Sundlöv har sedan tidigare varit tydlig med att ytterligare en center varit högt prioriterad inför den kommande säsongen.

– Martin Röymark kommer inte att spela center utan är ytterforward, men i processen och i sökandet efter förstärkning till laget har jag och Hans Särkijärvi bollat, vridit och vänt på alternativ för laguppställningen, kommenterar Sundlöv och utvecklar:

– Jag och Särkijärvi har kommit fram till att vi redan har en av de mest spelskickliga spelarna i hela ligan och har därför efter diskussion beslutat att Emil Molin kommer att spela center. Han känner sig inspirerad och laddad för uppgiften och vi är övertygade om att han kommer att klara av även den rollen på ett fantastiskt sätt.

Mer om lagbygget, Martin Röymark som spelare och Emil Molins nya roll kommer i MODO Channel som är tillbaka med nyhetsuppdateringar nu på måndag den 31 juli.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Martin Röymark gäller för den kommande säsongen där Röymark ansluter till laget så snart som möjligt och kommer att spela i tröja nummer 27.

Kontraktöversikt MODO Hockey 2017/2018

Säsongskort för HockeyAllsvenskan 2017/2018

Spelschema HockeyAllsvenskan 2017/2018

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson