Välkomna Zajkowski, Eltonius och Eriksson Ek!
Publicerad: 2023-05-08
NYHET
Det blir flera förändringar på målvaktssidan i MoDo Hockey. I dag kan vi meddela att klubben anställt Michal Zajkowski som ny målvaktstränare och in på målvaktsposten kommer både Pontus Eltonius och Olle Eriksson Ek.

Michal Zajkowski är långt ifrån obekant i MoDokretsar. 39-åringen är fostrad i klubben, var bland annat med i den trupp som vann SM-guld 2007 och när han inledde sin bana som målvaktstränare så var det i vårt SDHL-lag.

Nu kommer han närmast från Timrå IK där han jobbat de senaste tre säsongerna.

– Han har gjort ett fantastiskt jobb i Timrå och det känns jättekul att få in "Zacke" i vår byggnad igen. Framför allt är det en fantastisk människa, han är lyhörd och stöttande. Sedan har han skills för hur målvakterna jobbar idag. Han har lärt sig mycket av Andreas (Eriksson) vet jag också, Ante har varit lite mentor åt honom, säger sportchef Henrik Gradin.

Andreas Eriksson aviserade tidigt att han inte kommer att fortsätta i klubben.

– Det gjorde att "Zacke" blev enkel att rekrytera, när Ante pratade så mycket gott om Zacke. Även målvakterna som han jobbat med gjorde det. Jag känner ju honom väl som människa också, säger Gradin.

Den gångna säsongen har Kristers Gudlevskis, Tex Williamsson och Marcus Nygren kamperat ihop på målvaktsposten i MoDo Hockey och även där blir det förändringar.

Vi har gjort klart med Pontus Eltonius, närmast från HockeyAllsvenska nykomlingen Nybro, och även Olle Eriksson Ek som tillhört Anaheim Ducks organisation de senaste säsongerna.

– Pontus var med och spelade upp Nybro i HockeyAllsvenskan och jag vet att Micke Sundell hade gråa hår på grund av honom under tiden Pontus var i Växjö under juniortiden. Han har blomstrat för varje säsong och har gjort det otroligt bra i HockeyEttan i många år, säger Henrik Gradin.

– Jag tror mycket för målvakter är det viktigt att spela och han har spelat hela tiden. Målvakter blomstrar ofta lite senare och jag tycker att han är ett bevis på det.

Pontus Eltonius är född 1998, ett år tidigare än Olle Eriksson Ek.

– Vi gjorde klart med Olle tidigt, långt innan slutspelet började. Han ville verkligen hit, oavsett om vi spelade i HockeyAllsvenskan eller SHL. Han har en otroligt hög potential men har tyvärr hamnat i det "nordamerikanska", det som kan hända där borta i att man blir slussad lite hit och dit. Ena dagen kan man vara backup i NHL och nästa dag backup i AHL. Ofta coachar de efter vilken framtidstro som finns på en och han har blivit lite drabbad av det.

– I grund och botten är det en otroligt skicklig och tävlingsinriktad målvakt, säger Henrik Gradin.

Kontrakten för Michal Zajkowski, Pontus Eltonius och Olle Eriksson Ek är samtliga skrivna på två säsonger, till våren 2025.

I och med detta står det klart att både Tex Williamsson och Marcus Nygren lämnar vår organisation och vi vill tacka både dem och målvaktstränare Andreas Eriksson stort för deras insatser i klubben.

Kristers Gudlevskis finns fortfarande med som ett tänkbart alternativ inför kommande säsong.

– Vi söker en målvakt till och där är Gudlevskis med i bilden. Tillsammans med Zajkowski och tränarna i övrigt har vi fyra, fem namn som vi tittar på och vi ska ta ett beslut ganska snart. Vi jobbar hårt i den processen.

Hör Henrik Gradin berätta om förändringarna på målvaktssidan i MoDo Channel:

{!A}

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist