Jesper Lindgren är tillbaka i MODO Hockey
Publicerad: 2020-08-09
Herr
MODO Hockey kan idag meddela att backen Jesper Lindgren kontrakterats som ett lån från Toronto Maple Leafs organisation. ”Vi är jätteglada att ”Jeppe” tydligt visat att han vill tillbaka till MODO och den här lösningen med Toronto är väldigt bra för oss. Som spelare har han tydliga spetskvalitéer som offensiv back men har även tagit stora steg i hela sitt spel under de senaste säsongerna”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.

Jesper Lindgren har kontrakterats för säsongen 2020/2021 som ett lån från Toronto Maple Leafs organisation. Lindgren, 23, har Teg som moderklubb men har gått hela vägen i MODO Hockeys organisation där han spelat J18 och J20 med två SM-guld på meritlistan. Säsongen 2016/2017 svarade Lindgren för 24 poäng (3+21) på 50 spelade matcher för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan och har efter det vunnit mästerskapet i Liiga där han under två säsonger spelat för HPK.

– Säsongerna i Finland var både roliga och utvecklande. Det första året hade vi det ganska tufft och slutade långt ner i tabellen men gjorde sedan enorm succé under det kommande året när vi gick hela vägen och vann mästerskapet. Vi var inte favorittippade innan slutspelet men slog ut lagen som var rankade högre än oss hela vägen till finalen där vi i övertid den sjunde finalmatchen besegrade Kärpät. Det är någonting man kan bära med sig länge och det var en häftig resa, kommenterar Jesper Lindgren och fortsätter:

– Sedan jag spelade i MODO senast tycker jag att jag mognat både på och utanför isen och nu ser jag mig själv mer som en tvåvägsback i jämförelse med att jag innan kanske endast såg mig själv som en offensiv back. Jag känner att jag kan bidra mer i alla situationer ute på isen.

”Är revanschsugen och redo att ge allt med MODO”

Jesper Lindgren tillhör Toronto Maple Leafs organisation och har under de två senaste säsongerna spelat i AHL med Toronto Marlies. Lindgren kommer att delta i NHL-lagets camp inför säsongen 2020/2021 som äger rum i November och där efter tas beslut om hur resterande delen av säsongen kommer att se ut för Lindgren.

– Med tanke på den högst osäkra situationen i Nordamerika där ingen egentligen vet när och om säsongen kommer att starta så är det här en lösning som har vuxit fram under den senaste veckan där agenten haft kontakt med MODO och det har trappats upp därifrån tills det att det nu är klart, kommenterar Lindgren och avslutar:

– Jag är redo att träna med MODO och att ge allt och sen återstår det att se vad som händer med inte minst Covid 19. En sak som står klart är att jag är väldigt revanschsugen då jag var en del av truppen när MODO åkte ur SHL och jag stannade även kvar och spelade den första säsongen i HockeyAllsvenskan när vi inte presterade bra. Det skulle kännas inspirerande att hjälpa laget med en bra säsong så att klubben kan ta sig tillbaka till SHL.

{!A}

Fler klipp i MODO Channel

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson