Uppförsbacke i SCA-cupen
Publicerad: 2022-08-23
MATCHRAPPORT
En intensiv matchvecka inleddes i Umeå på tisdagskvällen när startskottet gick för SCA-cupen. Det blev inte någon vinst för MoDo i rivalmötet med Björklöven och nu väntar match redan på onsdagen igen.

I slutänden stod det 6–3 till Björklöven i målkolumnen, ett resultat som inte direkt speglade matchbilden men hemmalaget var synnerligen effektivt denna kväll. MoDos mål gjordes av Filip Sveningsson, Mikkel Aagaard (i spel fem mot fyra) och Emil Wahlberg.

Nu väntar en match mot Hockeyettan-klubben Hudiksvall på onsdagen. Matchen spelas i Brandcode Center i Sundsvall och innebär möte nummer två i SCA-cupen för MoDo.

Cupspelet fortsätter sedan med en placeringsmatch på antingen fredag eller lördag, och i och med tisdagens förlust mot Björklöven är det troligt att nästa möte för MoDo spelas på fredag. Vi återkommer givetvis med information så snart vi vet motstånd och tid för nedsläpp.

Tränarkommentar

Mattias Karlin: "Vi får godkänt i halva matchen ungefär. I första och andra perioden var det ganska mycket att man åker och väntar på polaren, på vad han ska göra, istället för att åka in i position och öppna upp. Då blev det mycket en-och-en-körningar. I tredje så kom vi i tajming och började vara nära varandra i forechecking, vinna puckar och få mer anfallsspel. Det är för att vi använde hela femman istället för att vara en man i situationerna."

{!A}

Nästa match

Onsdag 24 augusti 17.00: Hudiksvall–MoDo (SCA-cupen, spelas i Sundsvall)

Nästa hemmamatch

Fredag 9 september 19.00: MoDo–Leksand

KÖP BILJETTER HÄR!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist