Jared Cipparone: "Det kommer att vara slutspelslikt med mycket känslor"
Publicerad: 2023-02-01
Intervju
Ett hett, laddat och mycket intressant dubbelmöte tornar upp sig för damlaget. Med bara timmar kvar till nedsläpp i back-to-back-duellen med Luleå/MSSK tar Jared Cipparone ton i en intervju här på hemsidan.

Förra veckan resulterade i två mycket knappa förluster. Hur ser du tillbaka på matcherna som spelades och de två prestationerna?

– Matchen mot Brynäs var väldigt jämn. Målen som de gjorde kom tyvärr från våra misstag, men vi spelade rätt bra. Offensivt hade vi kunnat gå hårdare på mål tycker jag.

– Sen var däremot Leksandsmatchen inte särskilt bra. Vi saknade intensiteten som behövs och Leksand spelade med klart mer desperation.

Vi går nu in i grundseriens sista månad, vad kommer att bli viktigt under den här perioden?

– Att avsluta serien med en bra känsla. Vi går in till alla matcher för att vinna och vill sätta alla detaljer i spelet inför slutspelet. Varje dag är väldigt viktig, vi behöver utnyttja tiden till att utvecklas.

Närmast väntar ett laddat dubbelmöte mot Luleå/MSSK, med start ikväll på bortais. Hur vill ni ta er an den här utmaningen?

– Först och främst ger de här back-to-back-matcherna mot Luleå oss en härlig fight. Det kommer att vara slutspelslikt med hög intensitet, och som alltid när du möter samma lag så tätt inpå kommer det att vara mycket känslor. Luleå är seriens bästa lag just nu, en plats som vi vill åt. Det här blir ett bra test för oss inför slutspelet.

Ser vi till tabellen är det tätt mellan oss och Djurgården, med marginal både till lagen ovan och under. Vad skulle det innebära att vinna racet om tredjeplatsen?

– Tredjeplatsen kommer att vara viktig och att sluta så högt upp som möjligt i tabellen är vårt mål. Det ger dessutom varje match en ökad betydelse. Så tabellen kommer naturligtvis att spela en roll i slutspelet, men det allra viktigaste för oss just nu är att se till att ha ett starkt spel när vi går in i slutspelet. Oavsett placering kommer vi att behöva slå de bästa lagen.

MoDo Hockey