Förlängt avtal med Theo Jacobsson!
Publicerad: 2022-11-20
NYHET
MoDo Hockey och 19-årige Theo Jacobsson har kommit överens om en förlängning av forwardens kontrakt. Det nya avtalet sträcker sig i ytterligare två år, fram till våren 2025. Vi ser mycket potential i Theo", säger sportchef Henrik Gradin.

Theo Jacobsson, som har Svedjeholmens IF som moderklubb, gjorde debut i MoDo Hockey seniorlag för två säsonger sedan och efter att ha noterats för 37 matcher i HockeyAllsvenskan 2021/2022 har han denna säsong etablerat sig som en startspelare.

I helgen kom säsongens första mål när Jacobsson stänkte in en puck i powerplay mot Västerås och efter att ha skrivit in sig i målprotokollet har 19-åringen nu också skrivit på ett nytt kontrakt.

Det innevarande avtalet var inne på sista säsongen men nu är det klart med en förlängning på ytterligare två år.

– Theo är en kille som har fått en bra utveckling de senaste åren och har tagit steg hela tiden, steg som vi hoppas och tror att han ska fortsätta ta hos oss. Vi är väldigt nöjda med hur han sköter sig både på och vid sidan av isen och tror att han har en ljus framtid som hockeyspelare, säger MoDos sportchef Henrik Gradin.

Jacobsson själv är glad över att få förlänga med den klubb han hållit på sedan barnsben.

– Det var solklart när jag fick förslaget, det är här jag vill vara. Det känns jättekul, säger Jacobsson, som alltså har ett färskt mål i bagaget i HockeyAllsvenskan.

– Äntligen, det var nog mer lättnad än glädje faktiskt (skratt). Jag har haft en del lägen tidigare så det var skönt att se den gå in.

Hur tycker du att denna säsong varit för egen del?

– Jag känner att jag har vuxit in i det mer och mer nu när jag spelar kontunierligt i seniorlaget. Det känns bra, jag tycker att det flyter på bra och att jag har blivit mognare i spelet både med och utan puck.

– Planen är att fortsätta utvecklas och att nöta på varje dag. Bara för att jag har fått ett nytt kontrakt nu kan jag ju inte vara nöjd utan man måste fortsätta arbeta hårt, säger Theo Jacobsson.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist