Daniel Brickley förstärker MoDo Hockey!
Publicerad: 2023-01-05
NYHET
MoDo Hockey kan på trettondagsafton meddela att backen Daniel Brickley förstärker truppen under resterande del av säsongen 2022/2023. Amerikanen kommer närmast från Västervik.

Det är inte länge sedan som Marcus Vela tog flyttlasset från Västervik till Örnsköldsvik och nu är det alltså klart att Daniel Brickley går samma väg. Vi har kommit överens med Västervik om en deal som gör att Brickley kan flytta norrut.

– Vi har varit intresserade av Daniel en tid och är glada över att vi kunnat komma till den hör lösningen. I honom adderar vi många goda egenskaper inför slutspurten av säsongen, säger sportchef Henrik Gradin och fortsätter:

– Daniel är en stor och fysiskt stark back som har många verktyg i sin låda. Utöver de defensiva egenskaperna är han vass offensivt och har inte minst ett riktigt bra skott. Vi ser fram emot att välkomna honom till vår backbesättning.

Daniel Brickley, som fyller 28 år i mars, mäter 191 centimeter och väger 92 kilo. Han är trea i backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan (efter David Bernhardt och Pontus Näsén) och står hittills noterad för 28 poäng på 31 matcher.

Amerikanen ansluter till laget i helgen. Kontraktet gäller för resten av säsongen.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist