MoDo Hockey hyllar Niklas Sundström 29 december
Publicerad: 2021-11-26
NYHET
Det är med stor glädje som MoDo Hockey idag kan meddela att Niklas Sundström, 46, kommer att få en förtjänstfana hissad till taket i Hägglunds Arena, för alla sina insatser för MoDos räkning genom åren. Den 29 december äger ceremonin rum.

Han växte upp ett stenkast från Kempehallen, är MoDoit sedan barnsben och har representerat seniorlaget under 11 säsonger, inte minst 2006/2007 då han var en av de ledande spelarna när MoDos herrlag bärgade klubbens andra SM-guld.

Niklas Sundström, kallad "Susse" av de allra flesta, är en av MoDo Hockeys största spelare genom tiderna, en kulturbärare och en profil som än i dag syns till i Hägglunds Arena med mycket jämna mellanrum.

Nu ska han bli en i den exklusiva skaran av personer som har en förtjänstfana i taket i arenan. Den 29 december sker ceremonin när Västervik kommer på besök. Köp biljetter här.

Det är den en så kallade "hemvändarmatchen" i mellandagarna, vilket känns som en passande match för Susse att bli hyllad under. Efter elva år i Nordamerika vände han ju åter till Sverige och MoDo år 2006 och var sedan en av hemvändarna som låg bakom det där SM-guldet som vi redan nämnt.

"Guess who's back" var också vad som ljöd i högtalarna de gånger som Susse skrinnade in på isen under MoDos linuep efter återkomsten.

– Det känns kul och jäkligt mäktigt att bli hyllad. Det är en stor ära för mig att få vara en del av alla legendarerna som hänger där uppe. Det är ingenting som jag har tänkt på direkt eller förväntat mig.

Du är väl medveten om att du har gjort en hel del för klubben?

– Visst har jag varit med ett tag och jag fick ju vara med och vinna SM bland annat. En liten del av MoDohistorien är jag väl kanske i alla fall, säger Susse.

Ödmjuk är han också, 46-åringen…

Hjärtat bankar alltjämt för moderklubben.

– Ja, det är precis som vanligt med det. Det brinner för MoDo. Jag följer dem i med- och motgång och just nu känns det väldigt kul och positivt, det är en framåtandra kring hela föreningen, säger Susse.

Nomineringskommiténs motivering

”Med 501 matcher i MoDos representationslag, 809 NHL-matcher och ofta representation i Tre Kronor är Niklas en av föreningens främsta hockeyspelare genom tiderna.

Niklas har MoDo Hockey som moderklubb och har på ett berömvärt sätt representerat klubben under hela sin karriär. Främst som spelare – med SM-guldet 06/07 som höjdpunkt – men även som styrelseledamot.

Niklas har aldrig ställt sig själv i centrum, utan har alltid uppvisat den goda egenskapen att göra andra bättre, något som många som har spelat med honom kan vittna om.

Mot den bakgrunden är det en stor glädje för Modo Hockey att förära Niklas med en förtjänstfana.”

Kabben Berglund, Nicke Johansson, Per Lundqvist, Magnus Wernblom, Anders Hedberg, Per Svartvadet, Peter Forsberg, Mattias Timander och Sture Andersson hänger redan i taket.

Den 29 december gör Niklas Sundström dem sällskap.

Biljetter till MoDo–Västervik hittar ni här på modo.ebiljett.nu.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist