Två klara segrar för J18, tuffare för J20

20 oktober 2019 18:50
Junior

Under den gångna veckan har det varit full fart för de två juniorlagen där MODO Hockey spelat två matcher i J18 Elit Norra och tre matcher i J20 SuperElit Norra. För J18 blev det två segrar medan J20 tog tre av nio poäng under sin bortaturné.


Segertåget fortsätter i J18 Elit Norra för MODO Hockey. Det stod klart efter att man under veckan tagit två vinster av två möjliga.

I torsdagens möte med Björklöven följde MODO Hockey upp den seger man tog mot samma Björklöven veckan innan. Den här gången, på hemmaplan, skrevs slutsiffrorna till 8-2 efter att MODO hade ledning med 3-0 efter första perioden.

Under lördagen blev det en ny seger, detta då MODO Hockey på bortaplan besegrade AIK-Hockey Härnösand med 9-2. Det målmässiga rycket i matchen kom i sista perioden då MODO gick från 4-2 till 9-2.

— Det är riktigt starkt av killarna att komma upp med ytterligare en bra insats mot Björklöven. Passningsspelet är mycket bra, framför allt i första perioden, och det är där vi lägger grunden för segern. Under lördagen möter vi ett Härnösand som står upp bra i de två första perioderna och vi möter en målvakt som står på huvudet, säger Emil Svelander och fortsätter:

— Vi gör en helt okej första period, en mindre bra andra och en bra tredje där vi också får utdelning för det puckinnehav som vi har. Sammantaget en bra vecka där vi fortsatt har bra kvalité på träningarna vilket lägger grunden för jämna och bra prestationer under matcherna.

Tyngre i J20 SuperElit Norra

I J20 SuperElit Norra har MODO Hockey varit på bortaturné i Stockholm och spelat två matcher mot Djurgården och en match mot AIK. I fredagens match mot Djurgården blev det förlust med 5-3. Den förlusten fick MODO sedan revansch för under lördagen då man slog Djurgården med 4-2.

Helgen avslutades med en målfattig match ute på Ulriksdals IP där hemmalaget AIK till slut vann med matchens enda mål för 1-0.

— I fredagens match var vi inte riktigt förberedda, känns det som. Vi hamnar i ett tidigt underläge 3-1, där vi kämpar oss tillbaka till 3-3 men forceringen lyckades inte fullt ut och förlusten var ett faktum. Sedan i lördagens match är vi sämre än Djurgården men vi lyckas vinna, precis tvärtemot de två tidigare matcherna mot Djurgården, sammanfattar Micke Sundell och avslutar:

— Matchen mot AIK är ingen bra prestation från oss, sett över 60 minuter. Det är två riktigt duktiga målvakter som håller siffrorna nere. Vi är inte tillräckligt heta i spelet kring målen och därför rinner matchen oss ur händerna.