Wakefield segerskytt - MoDo vann inför hemmapubliken

20 november 2022 18:30
MATCHRAPPORT

För andra gången på lika många dagar stod MoDo som segrare i Hägglunds Arena. Inför 605 åskådare sköt Jennifer Wakefield avgörandet i förlängning hemma mot AIK, slutpunkten på en svängig och dramatisk match. Segern med siffrorna 4-3 innebär två nya poäng in på kontot för MoDos damer, som är kvar på tabellens fjärdeplats.


TRÄNARKOMMENTAR

Jared Cipparone analyserar söndagens match, där MoDo slutligen avgick med bonuspoängen;

– Jag tycker att den första perioden var helt okej idag. Inte fantastisk, men heller inte svag. I andra hade vi total kontroll och borde fått med oss tre-fyra mål. Där spelade vi med ett väldigt högt tempo, bra driv och mycket offensiv zontid. Tredje var till stora delar liknande, men en kortare sekvens gör att de kvitterar matchen.

– Vi behöver bli mycket starkare i egen zon, vilket även kommer att vara fokus under kommande vecka. Vårt powerplay måste också upp i effektivitet. Det var däremot väldigt roligt med så pass mycket publik idag, jag hoppas att många av dem återvänder för att heja fram tjejerna i våra kommande matcher!

MATCHFAKTA

MoDo – AIK 4-3 e.förl. (0-1, 1-0, 2-2, 1-0)
Mål: 1-1 Morgan Wabick (Hobson, Ljungblom), 2-1 Jaycee Magwood (Ljungblom, Hobson), 3-1 Lina Ljungblom (Bourassa, Magwood), 4-3 Jennifer Wakefield (Wabick, Magwood) Skott: 44-21
Publik: 605

NÄSTA MATCH

Linköping – MoDo
Lördag 26 november

NÄSTA HEMMAMATCH

MoDo – Brynäs
Lördag 10 december