Fjärde raka segern över Leksands IF
Publicerad: 2019-01-19
Dam
MODO Hockey tog sin fjärde raka seger över Leksands IF i SDHL 2018/2019 när laget på lördag kväll vann i Tegera Arena med 2-3 efter matchvinnande mål från Kaitlyn Tougas. Det blev därmed en härlig heldag för MODO Hockey som tidigare under dagen även tog tre poäng mot Leksand i HockeyAllsvenskan.

I säsongens fjärde och sista möte mellan Leksands IF och MODO Hocey i SDHL 2018/2019 var det hemmalaget Leksand som tog ledningen i lördagens möte i Tegera Arena. Efter 5:14 gjorde Hanna Lindqvist 1-0 genom sitt sjätte mål för säsongen. Kvitteringen från MODO Hockey kom i den första periodens åttonde minut och målet var vackert. Hela SDHL:s poängligaledare Michela Cava bröt sig förbi på utsidan sin försvarade och serverade Maja Grundström som direktsköt pucken i krysset för 1-1, vilket även var ställningen efter den första perioden.

Matchvinnande mål från Tougas

Efter en tät, men mållös, andraperiod som slutade 7-7 i skott hände desto mer i målprotokollet i den tredje perioden. När Leksands IF spelade powerplay så passade poängdrottningen Michela Cava på att visa upp sin fantastiska skridskoåkning när hon vann en duell för att i friläge virka in 1-2 till MODO i numerärt underläge efter 6:55. Men lyckan blev kortvarig för MODO Hockey då Leksand kvitterade i powerplay direkt efter vunnen tekning efter 1-2. Samantha Hansson tog saken i egna händer och kunde forcera in pucken i mål efter en individuell prestation och 2-2 stod på tavlan efter 7:03.

MODO Hockey fick sedan powerplay och kunde då avgöra matchen. Kaitlyn Tougas hittade ingen passning från sin position nära den förlängda mållinjen utan vandrade själv in för att priuckskjuta 2-3 högt i nät efter 14:36. Leksand jagade kvittering och chansade med sex utespelare, men MODO Hockey kontrollerade händelserna och kunde hålla undan för tre poäng och den fjärde raka segern över Leksands IF den här säsongen.

Noterbart är att segern även var nionde raka totalt och en härlig dag med MODO-ögon skedde i Tegera Arena där först herrlaget tog tre poäng i HockeyAllsvenskan innan damlaget gjorde detsamma endast timmarna senare. Så här kommenterade Kaitlyn Tougas matchen till C More efter slutsignalen:

– Vi satte ihop en ny formation i powerplay idag så jag är väldigt glad att vi fick utdelning direkt. Vi rörde runt pucken bra trots att Leksand var aggressiva i sitt boxplay, sa Tougas och avslutade:

– Jag och Michela har spelat ihop sedan vi var små och har en liknande spelstil och bra kemi medan Maja (Grundström) är en av de mest hårt jobbande spelarna jag någonsin spelat med. Vår kedja fungerar väldigt bra tillsammans, även idag.