Presentation av antagna spelare NIU 2005

31 mars 2021 12:45
Junior

Vilka som blivit antagna till NIU, Nationell IdrottsUtbildning, är nu klart för Örnsköldsviks gymnasium och för kommande spel i MODO Hockey. För hösten är det spelare födda 2005 det handlar om och det är dags att presentera de som blivit antagna.


Nedan spelare är antagna elever födda 2005 till NIU-Ishockey vid Örnsköldsviks gymnasium och med kommande spel i MODO Hockey. Spelarna presenteras med nuvarande klubb och med moderklubb.

FLICKOR

Målvakter

Lovisa Persson, MODO Hockey, Anundsjö IF

Vera Ahrnell, Södertälje SK, Järna IK

Backar

Emma Goding, Linköping HC, Finspångs AIK

Sibelle Eriksson, MODO Hockey, MODO Hockey

Forward

Arwen Nylaander, MODO Hockey, HK Maribor, Slovenien

Sara Bodin, Leangen/Wing Damer Trondheim, Rosenborg IK

Filippa Lindgren, Örebro Hockey, Örebro Hockey Ungdom

— Det här är en grupp som vi bedömer håller jämn och hög nivå och uppfyller väl de kriterier som gäller för NIU-antagningen. Elever som klarar att kombinera gymnasiestudier med en elitsatsning som hjälper dem att nå nationell elit inom en tioårsperiod. Spelarnas individuella karaktärer och kompetenser kommer att passa in i och fylla de luckor som lämnande spelare lämnar efter sig, kommenterar NIU-ansvarig Robert Elfving.

POJKAR

Målvakter

Melvin Strahl, Sollefteå HK, Sollefteå HK

Backar

Olle Sedin, MODO Hockey, MODO Hockey

Oliver Timander, MODO Hockey, MODO Hockey

Axel Löfgren, IF Björklöven, Sunderby SK

Viggo Friberg, IFK Täby, SDE HF

Linus Lindgren, MODO Hockey, AIK Härnösand

Forwards

Eric Appeltofft, IFK Täby, Viggbyholms SK

Hampus Nilsson, Värmdö HC, Värmdö HC

Linus Sjöqvist, MODO Hockey, Svedjeholmens IF

Marcus Schill, MODO Hockey, KB65 IF

Nils Pettersson, MODO Hockey, Örnsköldsviks SK

Vidar Blixt, Linköpings HC, Linköpings HC

Calle Edin, MODO Hockey, IF Björklöven

— Årets NIU-intag är en grupp med spelare som vi anser ha potential att nå nationell elit som seniorer. En stomme från MODO U16 och Ångermanlands TV-puckstrupp, adderat med kompetens utifrån kommer utgöra grunden i kommande säsongs upplaga av MODO J18. Potential, spetsegenskaper, individens egna driv, karaktär och hur spelarna kompletterar varandra har varit nycklar i scoutingarbetet som slutligen har utmynnat i denna grupp, kommenterar NIU-ansvarig Micke Sundell.

— Vi är väldigt nöjda med vårt intag. Att spelarna har rätt karaktär och beteenden som harmoniserar med vad vi vill stå för i MODO Hockey har varit viktigt för oss i vårt scouting- och rekryteringsarbete. Vi är även tillfreds med den hockeymässiga kompetens och potential som den här gruppen besitter, säger MODO Hockeys ansvariga juniortränare Emil Svelander och Sebastian Byström.