Fem av sex poäng mot Brynäs
Publicerad: 2018-09-22
Junior
MODO Hockey har under fredagen och lördagen mött Brynäs två gånger i J20 SuperElit Norra och det har blivit fem av sex poäng för hemmalaget. Under fredagskvällen vann MODO med 3-2 efter förlängning och i lördagens möte blev det 6-3 till MODO Hockey.

Fredagens möte med Brynäs blev en målmässigt jämn historia där den första perioden var mållös. Det dröjde till andra halvan av andra perioden innan målen kom och det var Max Wahlgren som gjorde två stycken för hemmalaget.

Brynäs kunde dock både reducera och kvittera i den tredje perioden och tog matchen till övertid. Där var det till slut MODO Hockey som gick segrande ur matchen då Alexander Popovic avgjorde i power play och såg till så att MODO fick med sig två poäng.

Redan under lördagen var det returmöte mellan MODO och Brynäs och MODO fick en flygande inledning då Maximillian Popovic gav hemmalaget ledningen redan efter en minut. Linus Skager och Mattias Norlinder fick assistpoäng på målet.

I övrigt var det utvisningarna som präglade första perioden men några fler mål blev det inte och MODO Hockey hade med sig ledningen in efter 20 spelade minuter.

Målrik tredjeperiod

{!B}

Den andra perioden var halvvägs gången när MODO Hockey utökade ledningen till 2-0 genom Anton Gradin. Gradin spelades fram av bröderna Popovic, Alexander och Maximillian. Målet kom i power play.

Just utvisningar var en stor del av de första 40 minuternas spel, men Gradins mål blev det enda i den spelformen efter två spelade perioder.

I den tredje perioden blev det en rejäl målexplosion där Brynäs snabbt både reducerade och kvitterade matchen, men tre snabba mål från MODO skulle komma efter kvitteringen. Bara minuten efter 2-2 återgav Max Tjernström MODO Hockey ledningen då han framspelad av Max Wahlgren.

4-2 för MODO Hockey var det åter igen Max Tjernström som gjorde, assisterad av Mattias Norlinder och Tobias Åhström, och när Linus Skager i power play satte 5-2, framspelad av Anton Gradin och Max Wahlgren var matchen avgjord.

Brynäs reducerade till 5-3 men i tom kasse fastställde Tobias Åhström slutresultatet till 6-3, assisterad av Nicolas Müller.