Underläge i semifinalserien
Publicerad: 2022-04-13
MATCHRAPPORT
MoDo Hockey har ett 1–2-underläge att hantera i semifinalserien mot Björklöven efter att ha förlorat den tredje drabbningen med 2–3.

Matchen i Winpos rivstartade och första perioden var väldigt mycket fram och tillbaka. Björklöven fick tidigt ett straffslag sedan Oscar Pettersson tvingats haka upp Ryan Gropp som var i ett friläge. På den efterföljande straffen prickade dock Francis Perron ribban.

MoDo spräckte sedan målnollan och gjorde det i numerärt överläge. Erik Jinesjö Karlsson släppte pucken snyggt till Filip Sveningsson och lurade Claes Endre i Löven-kassen, och Sveningsson kunde dunka in ledningspucken.

Säg dock den lycka som varar för evigt, eller ens en minut. Bara 22 sekunder efter MoDos ledningsmål hade Björklöven utjämnat – och 1–1 stod sig sedan ett längre tag efter den korta urladdningen med varsitt snabbt mål.

I andra perioden hade Björklöven ett visst övertag, delvis tack vare numerära överlägen, men Tex Williamsson stod pall längst bak och räddade samtliga 17 skott som hemmalaget avlossade i mittronden.

Han kunde dock inte stå emot när Olle Liss sköt 2–1 i den tredje perioden. MoDo, som var utvisningsdrabbat i matchen, hade stått emot i över nio minuter i boxplay totalt under kvällen när Liss till slut fick in pucken.

MoDo jagade sedan för en kvittering och plockade bland annat ut Williamsson med över tre minuter kvar att spela, men Björklöven avgjorde med ett mål i tom bur. David Bernhardt reducerade sedan för MoDo, men det var med alldeles för lite tid kvar att spela.

MoDo får nu finna sig i att jobba i en uppförsbacke i semifinalserien och tar sikte på att utjämna till 2–2 på fredag, när matchserien fortsätter i Umeå.

Jonas Holmström och Erik Jinesjö Karlsson var med i Eftersnack i MoDo Channel Premium. Hör vad de hade att säga i spelaren nedan.