Intervju med Adam Pettersson
Publicerad: 2022-06-13
INTERVJU
Alla ska veta att jag är där varje kväll och gör jobbet." Det säger Adam Pettersson, MoDo Hockeys senaste förstärkning, inför flytten till Örnsköldsvik.

Pusselbitarna fortsätter att falla på plats för MoDo och senast i raden av nyförvärv är alltså 30-årige Adam Pettersson, som närmast kommer från spel med Brynäs i SHL.

SHL-veteranen – ja, med över 500 matcher kan vi nog kalla honom det – har signerat ett treårsavtal och det är ju inte helt vanligt att det skrivs så pass långa kontrakt.

– Det betyder att jag tror på det som MoDo gör. Jag kommer in med mitt och ska hjälpa MoDo till deras slutmål, som ju är SHL, säger Pettersson och fortsätter:

– Att kontraktet blev så långt är också en liten trygghet för mig och familjen, att vi vet var vi ska vara under några år framöver. Det gör att man på något sätt får lite arbetsro.

Familjen är frun Ida – som han gifte sig med så sent som för en vecka sedan – samt döttrarna Leah, 6 år, och Juni, 3. När vi ringer håller de som bäst på att packa ihop saker och ting i Gävle inför den stundande flytten.

Samma typ av flytt gjorde ju för övrigt Daniel Mannberg tidigare under säsongen, när han bytte just spel med Brynäs mot en ny tillvaro i MoDo.

– Vi var faktiskt rumskamrater när vi lirade ihop i Brynäs och det är klart att jag har surrat rätt mycket med Mannberg inför flytten. Det ska bli roligt att spela med honom igen, och såklart att få träffa alla andra och få bygga någonting tillsammans med laget, säger Adam Pettersson och fortsätter:

– Det känns verkligen jättekul att komma till MoDo, jag har bara hört gott om föreningen och jag fick ett jättebra intryck när jag pratade med "Hinken". Det blir som ett nytt äventyr, sjukt kul och spännande.

Vad ska du komma in och bidra med?

– Jag ska vara en pålitlig tvåvägsspelare, jobba hårt och slita för laget. Alla ska veta att jag är där varje kväll och gör jobbet. Jag kan nog komma in med en del erfarenhet också. Sedan kan jag förhoppningsvis ta en del andelar i det offensiva. Huvuduppgiften för mig har varit det defensiva ett tag nu, men jag hoppas kunna bidra offensivt också – samtidigt som det är viktigt att börja i rätt ände.

Forwarden har spelat i sju (!) SM-finaler och varit med och vunnit guld vid två tillfällen med Skellefteå (2013 och 2014. Han vet således vad som krävs för att kunna gå långt och under intervjun återkommer han flera gånger till vikten av att komma samman som grupp.

– Jag vill hjälpa till och få ihop laget. Vi ska se till att det blir en lagmaskin som kan vara med och fajtas i slutänden när det ska avgöras, säger Adam Pettersson.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist