MoDo-trio uttagen till spel i OS

14 januari 2022 10:11
NYHET

Det kommer att bli representation från MoDo Hockey under OS i Peking. Målvakterna Klara Peslarova och Viktorije Svejdova samt backen Daniela Pejsova har samtliga blivit uttagna i det tjeckiska landslaget.


Att nämnda trio skulle bli uttagen till OS-spel för Tjeckien var väl egentligen ingen högoddsare då alla tre varit gjutna i Tjeckien sedan en tid tillbaka. Klara Peslarova, Viktorije Svejdova och Daniela Pejsova var inte minst med och såg till att Tjeckien tog sig till OS i november, då landet segrade i den OS-kvalgrupp som spelades i just Tjeckien.

Nu får de snart börja packa väskorna för Peking. Premiärmatchen i OS spelas mot värdnationen Kina på morgonen (nedsläpp 05.10) torsdagen den 3 februari. Två dagar senare, lördag den 5 februari, är det dags för ett möte mellan Tjeckien och Damkronorna. Den svenska OS-truppen är ännu inte presenterad.

Innan dess är det dock fullt fokus på SDHL och i helgen åker tjeckiskorna och deras MoDo söderut, till Stockholm, för möten med SDE och AIK på bortaplan. Det är äntligen spel igen efter det tillfälliga uppehållet och MoDo hoppas kunna förlänga vinstsviten som är uppe i fyra raka matcher. HV 71, Göteborg, Linköping och Djurgården har besegrats under den perioden.

Som vi kunde berätta igår har nya datum tagits fram för de tre matcher som sköts upp under förra veckan på grund av coronautbrottet.