Sent avgörande när MODO vann mot Mora
Publicerad: 2020-09-18
MODO Hockeys andra match i SCA-cupen slutade med seger med 2-1 efter att Gustav Olhaver gjort det matchavgörande målet med mindre än tre minuter kvar. Målet kom i powerplay och Olhaver spelades vackert fram av Aleksi Heponiemi, samma Heponiemi som gjorde MODO Hockeys första mål.

Dags för match två i SCA-cupen för MODO Hockey som efter onsdagens förlust mot Björklöven nu hade Mora IK som kvällens motståndare. Mora förlorade också sin inledande match i cupen då de mötte Timrå för två dagar sedan, den matchen behövde straffar för att avgöras.

Mora fick en bra inledning på matchen och redan efter 1:54 så tog man ledningen med 1-0 genom Isac Andersson, då han från mitt i slottet kunde sätta dit en retur.

Mora vann skotten i perioden och man hade också de farligaste chanserna, bland annat i slutet av perioden då man fick spela fem mot tre. Men MODO var inte ofarliga och hade även de några chanser framför Moras mål. Efter 20 spelade minuter var det dock enbart ett mål som hade gjorts.

Heponiemi kvitterade till 1-1

MODO Hockey steppade upp spelet i den andra perioden och hade bättre fart både på benen och på pucken. Det gjorde i sin tur att Mora hade svårare att skapa lägen och matchen jämnades ut ordentligt.

MODO Hockey fick också flera chanser i powerplay, men något mål fick man inte till i de möjligheterna. Men målet kom i stället i spel fyra mot fyra då Aleksi Heponiemi gjorde sitt första mål i MODO-dressen, detta fint framspelad av Tobias Viklund.

I den andra perioden fick Magnus Häggström utgå efter att ha fått en puck på munnen och han återkom inte under resten av matchen.

Olhaver avgjorde i PP

Det syntes att det varit en match innan på isens kvalitet och spelet blev till viss del lidande i den tredje perioden. De båda lagen skapade en del chanser och det var också en hel del utvisningar som präglade spelet. Just i spelet med en man mer kom till slut det avgörande målet när MODO gjorde 1-2 på en mycket vacker variant.

Aleksi Heponiemi tog ned pucken bakom mål och släppte mycket fint in den till Gustav Olhaver som kunde lyfta in den avgörande pucken.

MODO avslutar SCA-cupen i morgon när man för tredje gången den här försäsongen möter Timrå IK i en match som startar 17:30. Efter matchen kan ni hitta kommentarer och analyser från spelare och ledare i MODO Channel Premium.