Tomislav Lovric stannar i MODO Hockey

4 juni 2021 14:02
Foto: Adam Göransson/Frilansfotograferna

Han återvände till klubben i slutet av förra säsongen. Nu står det klart att backen Tomislav Lovric, 21, är klar för en fortsättning hos MODO Hockey.


Tomislav Lovric har Svedjeholmens IF som moderklubb och går i allra högsta grad att betrakta som "grannens grabb". Han anslöt till MODO Hockey som ungdomsspelare och fostrades sedan som junior i klubben. Under junioråren hann han med att bärga tre SM-guld, ett med J18 (2017) och två med J20 (2017 och 2019).

Efter två säsonger med Visby/Roma (där han hade förre MODO-tränaren Hans Särkijärvi) och Kallinge/Ronneby i Hockeyettan vände Lovric åter till Örnsköldsvik och MODO i slutet av förra säsongen.

Nu är han klar för en förlängning.

– Det är en bra kille som tränar stenhårt och har bra karaktär. Jag har egentligen bara lovord att säga om "Tomo", säger Henrik Gradin.

Tomislav Lovric breddar herrlagets backsida och enligt sportchef Gradin är det inte otänkbart att han kan bli utlånad till samarbetsklubben Örnsköldsvik Hockey i Hockeyettan. Detta är Lovric själv också väl införstådd med.

– Han har accepterat sin roll och att det kan bli matchande med ÖHF. Så länge han inte är ordinarie på sex backar hos oss så kommer han att spela med dem. Men Tomislav är fullt övertygad om att han kan slå sig in här i MODO och det är precis det drivet som vi vill ha också.

Kontraktet sträcker sig över kommande säsong, 2021/2022.

Se kontraktsöversikten för säsongen 2021/2022 på denna länk.