Seger på bortaplan mot Frölunda
Publicerad: 2016-01-06

MODO Hockey fick ikväll en fin start på det nya året när man lyckades besegra serieledarna Frölunda med 3-4 på bortaplan. Periodsiffrorna skrevs till 0-2, 2-1, 1-1. Målskyttar för MODO var Noah Welch, Per-Åge Skröder, Peter Öberg och Gustav Possler.

I årets första match ställdes MODO Hockey mot svårast möjliga motstånd i form av serieledarna Frölunda på bortaplan. Göteborgslaget var det lag som började matchen piggast och skapade en del chanser mot Jonatan Bjurö i MODO-målet, detta utan att kunna ta ledningen i matchen.

MODO spelade dock upp sig och kunde även ta ledningen efter 5:41. Kedjan med Emil Pettersson, Gustav Possler och Victor Olofsson skapade ett långt anfall i Frölundazonen, pucken hamnade till sist hos Noah Welch på blålinjen som sköt pucken i mål via Frölundaförsvarare till 0-1.

Drygt tre minuter senare utnyttjade MODO Hockey en spelvändning där Shaun Heshka slog en lång passning upp till friläge för Per-Åge Skröder. Fri med Johan Gustafsson i Frölunda-målet gjorde han inga misstag, pucken in säkert vid vänstra stolpen till 0-2 efter 8:36.

Spelmässigt ett litet övertag för Frölunda i den första perioden, MODO höll upp spelet bra med ett tätt, kompakt försvarsspel och störde Frölunda med sina kontringar. Skottstatistiken efter den första perioden, 10-5.

Mål i numerärt underläge av Peter Öberg

Frölunda fick börja den andra perioden i power play, och utnyttjade det direkt genom att reducera till 1-2. Oscar Fantenberg sköt från blålinjen och pucken gick in i mål via MODO-försvarare redan efter 1:25.

Frölunda fortsatte med hård press i MODO-zonen vilket resulterade i ytterligare chans i power play. Men istället för att utnyttja den chansen lyckades Patrick Dwyer vinna puck i mittzonen och frispelade Peter Öberg som utökade ledningen till 1-3 efter 3:51.

MODO fortsatte att dra på sig utvisningar efter sitt mål och Frölunda kunde därför återigen reducera när Spencer Abbott fick pucken vid höger tekningscirkel. Pucken i mål efter ett hårt skott förbi Bjurö vid vänster stolpe.

Fortsättningen av perioden fortsatte med ett stort spelövertag för Frölunda, mycket beroende på att MODO drog på sig mycket utvisningar. Tack vare mycket kamp och vilja kunde dock MODO gå in till periodvila med fortsatt ledning inför tredje perioden. Skottstatistiken 12-4.

Possler med viktigt mål i tredje perioden

Frölunda fortsatte att kontrollera spelet i den tredje perioden. Det blev dock MODO som skulle öka på ledningen efter 6:53. Detta då Gustav Possler utnyttjade ett misstag från Frölundaförsvaret och kunde få iväg ett skott mot Johan Gustafsson som lämnade retur. Possler höll sig framme på egen retur till en viktig tvåmålsledning, 2-4.

MODO fortsatte sedan att spela av matchen på ett effektivt sätt. Frölunda hölls ofta längs sargerna och chanserna som skapades blev aldrig riktigt heta, inte förrän i slutminuten då ett backskott studsade fram till Sebastian Stålberg som med ett snabbt skott framför Jonatan Bjurö kunde reducera till 3-4 vid 19:38. MODO höll sedan ifrån till tre sköna och mycket viktiga tre poäng mot serieledarna.

Andreas Johansson var förstås mycket nöjd med prestationen efter matchen och kommenterade till CMore:

- Det finns inga omöjliga uppdrag. Vi har spelat många bra matcher mot bra lag. Fem mot fem är vi bättre ikväll, de kommer in i matchen tack vare bra power play. Frölunda är grymt skickliga, individuellt starka i alla kedjor. Man måste hålla dem på utsidan och det gör vi bra idag. Vi har varit på gång ett tag och idag har vi lite flyt med oss och vinner. Förbereder man sig bra kan man få ett bra resultat.

Topparna ikväll för MODO var kedjan med Emil Pettersson, Gustav Possler och Victor Olofsson, plus även för Jonatan Bjurö i mål och Peter Öberg. Skottstatistik i tredje perioden 15-5, totalt 37-14.

MODO Hockey vänder nu hemåt för match mot Skellefteå på lördag den 9 december. Köp biljetter här och stötta laget på plats i Fjällräven Center!